All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Borde du stanna här?

Har ni för avsikt att flagga ut, Kanada och Australien är goda kandidater. I en undersökning utförd av The Economist Intelligence Unit är städerna i dessa två länder som Kupper topp-tio lista över vad städer är mest beboelig , mest beboelig -. Eller bäst att bo i

Världens bästa Vancouver ligger i Kanada, näst bästa Wien, i Österrike, medan den tredje platsen går till Melbourne i Australien.

140 städer runt om i världen har utvärderats på 30 faktorer som säkerhet, hälsa, utbildning, infrastruktur, kultur och miljö - där man kunde uppnå totalt 100 poäng. Poängen som kom på topp tio listan är inte mindre än imponerande: världens topp 10 städer gjorde över 95 poäng.

dålig investering: världens sämsta bostadsmarknader

Oslo den 24: e plats

Världens bästa städerna
Standard från Score
1 Vancouver 98, 0 < 999> 2
Wien 97, 9 3
Melbourne 97 5 4
Toronto 97, 2 5
Perth < 999> 96, 6 Calgary
96, 6 7 Helsingfors
96, 2 8 Geneve
96, 1 ​​ < 999> Sydney 96, 1 ​​
Zurich 96, 1 ​​
Källa: The Economist Intelligence Unit Oslo bedömdes som enda norska staden, och slutade på en 24: e plats. Hovestaden gjorde 100 procent på infrastruktur, 95 procent på säkerhet, medan hälsa och utbildning fick 92 procent. Vad som gjorde snittet mest var kultur och miljö, enligt Jon Copestake i EIU, om fritidsaktiviteter, från sport till teater, konserter, restauranger och nattklubbar. "Men ett resultat på 88 procent här är långt ifrån dåligt", säger Copestake till DinSide. Han påpekar att skillnaden mellan Oslo och Vancouver, världens bästa stad, är bara 4, 6 procentenheter.
- Många städer, särskilt västerländska, gör höga poäng. Detta har lett till ett antal städer som har fallit långt ner i listan men det är viktigt att titta på poängen, inte positionen på listan, säger Copestake.

Köp ett hem utomlands? Här är 20 fel du måste undvika

Sämsta i Afrika och Asien

Det kan inte vara en stor överraskning, men städer i tredje världen slutade längst ner på listan. Värre bor i Harare, vilket gjorde mindre än 40 poäng. Sedan följer Alger och Dakar.

Asiatiska städer såg inte så bra ut på listan: Den bästa staden att bo i Asien var Osaka i Japan, som kom på 13: e plats. De närmaste asiatiska städer på listan var Hong Kong som var tvungen att dela 39. utrymme med Madrid, Singapore 54 behandlare och Seoul den 58

- Dessa investeringar visar hur olika utvecklingsnivå i regionen, säger Copestake. "Australiens städer representerar mer av de bästa aspekterna av att leva, medan instabiliteten i länder som Pakistan och Bangladesh innebär att städerna i södra Asien gör det mycket värre.

Stora klassavdelningar drar också ner skäret.

ADVERT

Mest populära