All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Kommer att plantera äppelträd du ska göra det i höst

Om du vill plantera ett äppelträd höst är den perfekta tiden på året. Det gäller också för andra tillväxter. Äppelträd kan planteras sent på hösten, förutsatt att marken inte är frusen.

  • Därför älskar dina växter kanel

På vintern träd i vila, men så snart det blir några plusgrader i jorden börjar rötterna att växa. Detta gör det möjligt för de skörda träd att vara väl etablerade.

Det finns många olika äpplesorter att välja mellan. Parningstiden bestämmer om det är sommar, höst eller vinter. De som mognar tidigt är sommar- och höstvarianter. Vinter äpplen plockas strax innan frosten kommer, och lagras i en sval, frostfri plats där de kan mogna ytterligare.

De är redo att äta i november och december, och smakar mycket bäst just efter lagring.

Läs också:

Varför INTE använda bakpapper

Bakpapper kan vara ett oumbärligt verktyg i köket, men du borde egentligen undvika det.

  • Vad ska beskäras på hösten?

Det är bra att kunna steka i dina egna äpplen.

Ett äppelträd ger över tiden mer frukt än vad du kan äta själv. Då är det fantastiskt att leverera överskottet till en äppelpaj. Det finns många sådana epikott runt om i landet.

Askim Frukt och Bærpresseri har emot platser i östra Norge, som är öppen fram till slutet av oktober.

Det finns även separata äppelpressar till salu, för dem som vill göra jobbet själv. De bästa eplemosten är gjorda från senhöst och vinterfrukt. Sommar äpplen är vanligtvis inte saftiga nog.

Räkna att det kommer att finnas en liter två kilo äpplen. Om esset är fruset behöver du inte använda konserveringsmedel. Det är också möjligt att få mostern levererad i en praktisk väska i lådan.

Läs också:

för att välja rätt kapsling

aktern screening mot att göra trädgården mysigare. Du köper det som små växter eller som ett par meter långa växter som ger omedelbar effekt.

Tre populära typer av äpplen

Det finns över 300 äppelsorter i Norge, men inte alla är så lätt att lyckas överallt. Här är tre väl älskade sorter som är härdiga nog att frodas på de flesta håll i landet.

1. "Aroma", en av de vanligaste äter äpplen, H5.

2 "Gravenstein", som odlas i Norge sedan 1792, H4.

Läs också:

Hur växter för att övervintra inne

Sommaren är över, och det är angeläget att flytta in växter för att övervintra. Dessa tips leder dig till vinterförvaringen.

3. "Ingrid Marie", mognar i oktober och kan lagras länge, H4.

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära