All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Ska du köpa färgspray?

Vi har alla sett honom i grannskapet eller i stugan. En hopplös familjfader försöker balansera pensel, pensel och kropp i en något halvhöjd stege för att måla toppen av husväggen. Där har jag varit tidigare och jag kan säga det först som sist - jag hatar att måla och jag hatar att be.

För detta test lånade vi färgspray från Bosch och Black & Decker.

Tack så mycket till målarborstar som är fulla av färg som aldrig går helt av. Tack och farväl till grisen och röra i gamla penslar och hinkar. Vi har testat färgsprutor och är anslutna.

Kom igång

Innan du köper, tänk på vad du ska måla. Ska du måla små saker som möbler, staket och liknande behöver du inte en maskin med mycket watt. Men om du vill måla större ytor bör du välja en större maskin om det är omöjligt att få ett konsekvent resultat.

Det första du bör göra är att sätta dig i handboken. Gör inte mannebbe nummer ett! Det är viktigt att bekanta sig med arbetsredskapen och dess funktioner. Det mest uppenbara för mig var kanske lättnad att maskinerna består av förvånande få delar. Montering och demontering går fort, och innan du vet det är du redo för kamp. REMOVAL: Långa slangar gör att du kan röra sig över stora områden utan att behöva ta med maskinen.

Använd

Först och främst - Ska du måla ute måste du se vinden. Färgen kommer ut ur munstyckena i fina partiklar och tar lätt av vinden. Innan du känner det, målar du långt mer än bara väggen du möter. Efter montering, vilket är ganska snabbt, fyll behållarna med färg och var redo att undvika.

Du lär dig hur du använder maskinen bäst. Ta gärna på ytor där du kan träna lite utan risk att göra några hantlar. När du blir frisk blir du bra i rytmen. En bit av konst är att lära sig hur man flyttar sprayen. Det är klokt att maskera områden som inte ska målas. Dessutom bör du täcka ditt ansikte. Använd skyddsglasögon eller liknande och helst munbindemedel. Partiklarna är små och de hittar sig lätt till platser du inte vill ha färg.

Du kommer att få en betydligt effektivare applicering av färg med en sådan spruta än med kost, eftersom du inte behöver doppa kosten i en spänning. Sprutan hämtar färg från en behållare under sprutan. Den här behöver bara fyllas med färg eftersom den löper ut.

Rengöring

Lätt: Enkla komponenter gör maskinen lätt att installera. Det här gör vi för ett separat kapitel, för det är någonting som alla har tagit i en pensel vet att färg och fläck är synonymt med fruktansvärt mycket gris. Som tidigare nämnts finns det små bitar som ska fästas på varandra på maskinen. Detta är också en hel del för rengöringsändamål. Ju färre delar att rengöra, desto färre delar håller reda på, ju snabbare det går.Har tillgång till mycket whitespririt och vatten. Följ instruktionerna och du har rengjort det ganska snabbt. Första gången går det självklart lite senare, men inlärningskurvan är väldigt brant och du hanterar dessa delar av processen ganska bra efter några försök.

Slutsats

Användning av en spruta är primärt artig och tidsbesparande på stora ytor. Det är ett nytt och spännande sätt att måla eller borsta huset. Om du gillar maskiner, ett nytt sätt att göra saker och du är bra på att använda "ny" teknik, är det här definitivt en produkt du kommer att älska. Eftersom det känns rent kan en bra kille som jag måla ett hus eller stuga utan att irritera sig med spill och gris. Det är rent, men du måste täcka dig själv för att inte andas in i de små partiklarna eller få dem i dina ögon. Förutom att vara snabb och effektiv, lyckas sprutan nå i avföring och krokar som är svåra att måla med borste. Om du spenderar pengar på en sådan maskin är det ingen tvekan om att jobbet du ska göra blir snabbare och roligare.

Manlig spruta är en rekommenderad produkt om du vill spendera pengar på den.

ADVERT

Mest populära