All egendom: trädgård, kök, inredning >> Experthjälp

Ska vi hålla hyresavtalet i vårt hem?

En läsare ställt följande fråga till vår expertpanel:

Hej Elisabeth,

Vi behöver en råds uppsättningar av fastighets ögon och hoppas du kan hjälpa:

Vårt boende , från 1956, består av två våningar + källare, totalt ca 160 kvm. Det finns ett kök och badrum på båda våningarna, andra våningen har enkel standard. Dessutom finns ett sovrum och vardagsrum + förråd på andra våningen. På första våningen har vi två sovrum och vardagsrum + förråd.

Vi överväger om vi ska göra om köket på andra våningen till sovrummet. Med tanke på att vi ska sälja inom två år är detta ekonomiskt lämpligt? Ska vi sälja huset som en villa med uthyrningstillfälle, var var och en av enheterna är relativt liten? Eller som en villa med fyra sovrum? Bostaden ligger i ett lantligt område, men centralt beläget. Hälsningar Anette.

Fråga dina frågor om renoveringar och bostäder till våra experter här.

Läs också:

Hur du lagar mat kan gå utöver din hälsa.

Om du använder denna metod för att koka ris, undviker du att få din cancerframkallande arsenik.

Elisabeth Bartnes Sylten, chef för att äga fastigheter i Trondheim svarar:

Hej Anette!

I de flesta fall kommer hus med hyreshus att ha ett högre marknadspris än en bostad utan leasingdelen. Det kommer också brukar ha en inverkan på hyreskomponenten har godkänts av kommunen eller inte, när godkända hyra delar har oftast ett högre pris på marknaden.

Det är emellertid inte överallt att du får godkänt hyresavtal på grund av regler, tekniska krav eller något annat. Detta bör tas direkt med kommunen.

  • Läs också: 11 fällor du kan gå in när du gör lag.

Det är svårt att kommentera denna fråga och vad som är lönsamt när det gäller marknadspriser. Min rekommendation är att kontakta en lokal fastighetsmäklare som kan ge dig ytterligare råd.

Hälsningar Elisabeth.

Läs också:

Så här rengör du rent fönster

Under sommaren läggs mycket pollen och annat damm till fönstren. Därför är det dags att tvätta fönstren. Zalo och ammoniak är det ...

Få fler smarta tips och tricks - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära