All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Skott blinkar!

Blinkersblink!

  1. Hitta koden i en-två-tre!

Standard färgkarta

NCS Color Scan är ett elektroniskt färgschema som känner igen och innehåller koderna för alla 1950 standardiserade färger i NCS-systemet. Den lilla dingsen är knappast större än en häftapparat och ger dig koden på färg som passar mest - inom två sekunder. Färgskannern har ett minne på 20 NCS-koder.

NCS? ? ?

En snabb formulering kan vara på plats. De flesta människor kan uppleva cirka 10 miljoner olika färger. För att göra det lättare att både köpa och blanda samma nyans flera gånger, NCS Center valde ut 1950 av de vanligaste färgerna, bryts ner dem i sina olika komponenter (hur mycket av de olika primärfärgerna rött, gult eller blått är de? Var mycket vit? - och hur mycket svart?) och gav dessa kombinationer en kod.

Du måste därför kunna föra denna kod i en lackeringsverkstad nästan var som helst i världen (NCS-system finns i 52 olika länder) och gå ut med en hink i exakt samma färg som du får i måleriet hemma.

Vilken typ av färg du väljer borde inte ha något att säga till färgen, förutom att ljuset kommer att skilja sig något från ditt val av matt eller blank typ. Men färgen kommer att vara helt likadan.

För orderens skull: Det finns flera sådana standardiseringssystem, som Pantone.

Små, grisar och användbara. Visa mer

Behöver jag det här?

Om du planerar att måla hela rummet, behöver du inte - om du vill ha en 100 procent samma färg som på något sätt har du i vardagsrummet, som soffa. Om å andra sidan problemet är att en av tolv målade stolar har några repor och du inte har färgkoden, kommer det att vara till stor hjälp. Eftersom det är både lättare att billigare att måla endast en och inte alla tolv stolar.

Du kan naturligtvis gå till en färgbutik och låna prov. Och det kommer vanligtvis att säga några turer fram och tillbaka tills du hittar rätt färg. Och fler personer som har försökt just detta kommer troligen att säga: Det är inte alltid du träffar blinkning. Det kan vara både dyrt och tidskrävande.

Klicka här för att visa bildobjektet i ett till två.

Pris

NCS Color Scan marknadsförs mot den inre industrin; inredningsarkitekter, formgivare, målare och färghandlare. Det kan inte vara så trevligt när du ser priset: 11,725 ​​NOK kommer på, inklusive moms. Frakt kommer också.

Nu är färgskannern rimligt ny på marknaden, och vi kan hoppas att vissa färghandlare kommer att förvärva dessa och låna ut till kunder. - Eller kanske är det värt priset för en konsultation timme med en inredningsarkitekt, få mätas och matchas färgen på gamla köksmöbel, matsal - eller väggen i vardagsrummet - för att låna den lilla grejen?Och då kan du alltid få vägledning eller inspiration för förändring eller förbättring hemma, inklusive vid köp.

Konkurrent?

Pantone har meddelat att en liknande färgmätare kommer att finnas på marknaden i höst. Enligt planen kommer det inte att kosta mer än cirka en tredjedel av priset, vilket säkert kommer att glädja det prismedvetna. Vi har dock inte lyckats få eller testa detta - men vi hoppas att komma tillbaka med mer!

Externa länkar:

NCS Color

Pantone

ADVERT

Mest populära