All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Shabby chic

Life. Det borde finnas mycket dekor som samlas i grupper. Ta med den romantiska och nostalgiska med madonnabilder eller gamla familjebilder. Stilen uppmuntrar till att hämta minnena och visa dem. Foto: Foto: Bonytt

RUSTIC COUNTRY LIFE. En ljus tegelvägg som åtföljs av en kökshylla i obehandlat trä utstrålar landidyll. Foto: Foto: Bonytt

Vad kännetecknar stilen?

Möblerna ska se gamla och slitna ut. Formerna är ofta mjuka och materialen är en blandning av nostalgiska element. Väggarna är ljusa och äldre / antika möbler är målade i vitt eller pastellfärger.

Möblerna bör helst ha en naturligt använd patina, men konstgjort slitage blir allt vanligare. Textilierna är företrädesvis i grov bomull, linne och romantisk spets. Att hitta från mormors låda gör lycka.

Vad är typiskt för stilen?

Ett stort, slitstarkt skåp som innehåller dukar och linne. Fåtöljer runt köksbordet. I fönstret blandar romantiska blond gardiner företrädesvis mildt.

Stilleben med madonnabilder, gamla mjölkflaskor och porslinsfigurer är andra egenskaper. Familjfotografier och speglar hängde på lätta väggar är också viktiga funktioner. Täck soffor och stolar med sauefeller och reinsdyrskinn.

Vilken typ av atmosfär skapar stilen?

En shabby Chic interiör är frodig, feminin, romantisk och nostalgisk. Stilen tar in det personliga och skapar en varm naturlig atmosfär.

Inredningen är inspirerad av landsbygden och startade i Storbritannien. Termen definierades i mitten av 1980-talet och blev populär under 90-talet. Stilen står för den är inte perfekt, och blev en motsättning när moderna designmöbler blev populära. Nu ser vi att stilen är på väg ut.

Läs också:

eklektisk stil

Retro Style

Industriell stil

Scandinavian Style

tavelramar. Tomma bildramar mot vit vägg är en viktig funktion. Tygerna är företrädesvis linne eller grovere bomullskvaliteter. Foto: Foto: Bonytt

ADVERT

Mest populära