All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Sy ett 1700-tal rullgardins

Vi har vagt ett färgat tyg eftersom båda sidor av tyget visas när de blinda är fullständigt upprullat. Alternativt sys med reversibel eller dubbel textil. Vi valde att köpa en färdig gardin som består av övre skenan och upphängningsbeslag, rund pinne (29mm i diameter) glasringar, läderremmar och rep. Krok för sladd beställs separat. Installationsritning följer med gardinsystemet.

Praktiska råd:

- Om du väljer två lager av textil, de baksidor ligger mot varandra.

- Varje söm avskurna för att förhindra att tyget spänns genom tvättning.

- Använd en mönstrat tyg, är det viktigt att du tar hänsyn till att mönstret kommer att vara densamma på vänster och höger sida. Mät om nödvändigt från mitten av mönstret och ut till varje sida.

Steg för steg:

Höjd: Bestäm längden på gardinen bör vara - och beräkna ungefär 14 cm extra innan du skär tyget. (Beräkna fler om cirkulärt däck du använder är tjockare än 29 mm i diameter.)

Bredd: Bredden hos tyget som skall skäras = round stock bredden plus 10 cm (5 cm och vikta på vardera av de sidor). Kom ihåg att ta hänsyn till alla mönster.

1. Faldig fabric kanter på varje sida 2, 5 cm och upprepning så att det finns en dubbel gånger. Sy sidokanterna.

2. Falla ner: Vik först i 2 cm och sedan 5 cm. Se till att stallet passar inuti fällan. Stryk kanter och hem, sy fållen och lämna det öppet på sidorna för att få uppträdda däck på plats.

3. Beräkna ca. 1, 5 cm till kanten på toppen. Vik in och järn. Sy sedan flätningsdelen av kardborrebandet ca. 0, 5 cm på tyget.

4. Tre glasringar på läderremmar och ansluta dem till den övre skenan med skruvar. Sätt in strängen efter ritningen. Montera upphängningen inuti fönsterkarmen.

5. Fastsättning substans till toppskinen användning kardborreband och montera fäst gardin sladd på önskad höjd. Rulla in ...

ADVERT

Mest populära