All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

öKad användning hobby lim

Trenden är att reparera och göra det själv istället för att köpa nya. Casco, Nordens största tillverkare och leverantör av lim, har stor efterfrågan på företagets limpall.

- Ökat intresse för återvinning och miljö ligger bakom utvecklingen, säger Lena Eliasson, produktchef på Casco.

Enkelt med lim

I stället för att spika, sy eller skruva ser de också att fler föredrar att lima för att undvika hål och rostmärken.

- Monteringslimet ersätter alltmer naglar och skruvar. Många har förlorat sina hem, men de repareras inte eftersom de inte vet hur man gör det. Casco kommer därför att uppmuntra dig att reparera mer och vi kommer visa att det är enkelt och att det blir trevligt när du använder lim, säger hon.

Designer kommer att inspirera

I flera år har företaget utvecklat "gör-det-själv" -guider för att hjälpa konsumenter som vill reparera och göra saker själva. Nu börjar samarbetet med designern Sofia Brolin, som kommer att förbereda hobby tips exklusivt för Casco start i september till maj 2014.

- För mig är det nästan en sport att återhämta sig de flesta, och nu vill jag inspirera andra, säger Sofia Brolin, designer och illustratör.

Det finns många användningsområden för lim, därför tycker hon att det är intressant att inkludera när Cascos sortiment släpps.

- Med mina hobbytips vill jag ge kreativt tänkande om saker som redan finns i hemmet och hjälpa till att hålla det istället för att bli kastat bort.

Lim dina skor

Den första spetsen Brolin-delarna är hur man fräschar upp dina skor med kreativa detaljer med kontaktlim.

Produktchef Eliasson berättar om limets egenskaper.

- Det klassiska kontaktlim som används för skor, limar nästan allt och är effektivt och starkt på en gång, säger hon.

Detta lim är speciellt lämpligt för täta och mjuka material. Det är också bra för både vatten och värme.

- Få det bästa resultatet genom att lima på båda limytorna och låt det torka helt innan du trycker dem ihop med ett fast och fast tryck, säger hon.

Användbar mobila webbplats

Det finns i klister tillverkarens ansträngningar för att försöka ligga steget före lagstiftningen i EU genom att förbättra och byta till producera med minimal miljöpåverkan.

Som ett exempel kunde Casco tidigt ersätta lösningsmedelsbaserade limtyper med vattenbaserade och elastiska polymerer.

Nu lanseras ett nytt verktyg för att göra det lättare att hitta rätt limprodukt - en produktväljare. På mobilplatsen, välj vilka material som ska limas ihop och få omedelbara förslag till lämpligt lim att använda för det aktuella behovet.

Produktväljaren kommer att utvecklas under hösten, så att konsumenterna kommer att kunna hitta ännu fler produktgrupper.

ADVERT

Mest populära