All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Sju fina badkar

En dusch på morgonen är bra och bra, men inget slår ett gott varmt bad när allt du vill göra är att slappna av.

Om du har stort eller litet utrymme, finns det ett badkar som passar de flesta badrum.

Du kan göra dem enkla, funktionella eller eleganta som skulpturer. Smak och plånbok bestämmer.

Vi har valt sju fina bad, från de rimliga till de rent dyra.

Enkelt sitsbad

Om du har ett litet utrymme men inte bry dig om tanken på att stanna utan bad, kan ett litet säte vara lösningen. Med en längd av blygsam 105 cm och en bredd på 70 cm tar Svedbergs sittvagn inte upp mycket mer utrymme än en dusch. Dessutom är det överkomligt.

Läs också:

Hur man väljer rätt pensel

Är du inte säker på vilken typ av pensel du ska använda? Här är en guide till olika användningsområden.

Svedbergs sittande badkar: Litet badkar som inte tar mycket mer utrymme än en dusch.

Sätesbadet är ergonomiskt utformat för att ge lätt in och ut. Badkaret är gjord av gjuten plåt med lackerad yta och rengörs med en fuktig trasa med lite tvättmedel. Undvik att använda slipmedel och syror.

Vägledande pris: 4905, -

www. sved bergs. no

Svartvitt Maskulin

Ifö har skapat en modern twist på det fristående badet och erbjuder en robust, maskulin utgåva i svartvita kontraster. Bena har mer geometriska former och enklare linjer än vad vi brukar se från lejonen, och benen kan också justeras i förhållande till grovhet i golvet.

Läs också:

Varning för badrumsfläktar

Experter varnar mot badrumsfläktar. Mekaniska fläktar i badrummet går snabbt ut ur duschen efter en dusch, men de stänger den naturliga ventilationen resten ...

Ifö fristående bad: Badkar i kontrastfärger.

Badet är tillverkat av emaljerat stål. Du kan också få den i en fullfärgsversion, vilket är billigare än den svarta varianten. Bena kommer i tre olika färgval - vit, aluminium och guld - och kommer utöver själva badet.

Riktat pris: från $ 7172

www. ifosanitar. nej

Delicious Corner Bathtub

Danline Belgave 1600 är en kompakt och stilfull bil med gott om utrymme.

Levereras med justerbara ben. Kares är gjorda av robust, solbränna och färgat sanitetsakryl med flera lager glasfiberförstärkning på baksidan.

Danline badkar är också utrustad med en robust laminerad bottenplatta för optimal stabilitet.

Läs också:

10 saker du behöver veta innan du förvarar ditt badrum

Ska du uppdatera ditt badrum eller bygga nytt? Här är de tips och regler du måste kunna få innan du börjar.

Pris ca 8500 kr

www. Danline. com

Frittstående på snören

Om du vill ha ett fristående badkar i klassisk stil av foder och hög rygg kan du hitta det hos flera leverantörer.En av dem är Shropshire-modellen från Eurobad.

Sådana bad är lite djupare än andra och du sitter mer upprätt. Återigen är badkaret inte så långt och det kan vara lättare att hitta utrymme för ett sådant badkar i mindre badrum. Shropshire-modellen är till exempel 155 cm lång.

Du kan välja mellan vita, krom eller guldfärgade snören - vit är det billigaste alternativet. Du kan också välja för krom eller guldfärgad överfyllning om du vill.

www. eurobad. nej

Auktionspris från 16.840 kr.

Klassisk i modern twist

Hafas Hampton är en annan variant av det fristående fartyget. Här har du tagit en klassisk bil och uppdaterat den med en modernare line-up.

Resultatet är ett elegant badkar som kan se ut som modernt eller klassiskt beroende på vilken armatur du väljer för badkaret.

- Klassisk form i modern utgåva som passar lika bra i den gamla herrgården som i den nyrenoverade 70-talets villa, säger Hafa.

Badkaret är designat av den svenska designern Rutger Andersson, känd för att kombinera funktionalitet och estetik. Badkaret är gjord av gjutmarmor.

Pris: 19 995, -

www. hafabad. nej

Runt omkring

De flesta strumpor av avlånga badkar eller hörnbad - Svedberg har gjort ett cirkulärt kärl. Detta är en vagn för dig som är av den sociala striden eller som hittar romans när du delar det heta badet med en du har kära.

Round 160: Cirkelrunda bad från Svedbergs.

- Precis som namnet antyder är det ett runt badkar. Det betyder dock inte att det är en modell med mycket utrymme. Som du kan se är badkaret utrustat med två kuddar. Det är ingen slump, skriver Svedbergs.

Round 160 är gjord av gjutmarmor och har ett vattendjup på 50 centimeter. Det är möjligt att ha belysning i flera färger som ett alternativ, så att du kan kombinera vattenbehandling med ljusterapi.

Vägledande pris: från 30 535, -

www. sved bergs. nej

Axor Massaud: Elegant design inspirerad av naturen, från Hans Grohe.

Inspirerad av naturen

Axor Massaud från Hans Grohe är formad som en stiliserad musslor. Vagnen har utvecklats av den franske designer Jean-Marie Massaud tillsammans med Axor, designvarumärket från Hansgrohe.

- Det vackert formade badet byter badrummet i ett välbehag, en inbjudan till ett utökat badande nöje. Med Jean-Marie Massauds eleganta stil inspirerad direkt av naturen, får badet karaktären av en skulptur i rummet, skriver Hans Grohes pressansvarig.

Badkaret är tillverkat av kompositmaterial och har en generös storlek, så här finns gott om plats för två.

www. Hansgrohe. nej

Vägledande pris: 113 550, -

Priserna kan ha ändrats sedan vi erhöll dem.

ADVERT

Mest populära