All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Takt stemningsrik utomhusbelysning i trädgården

- De gamla ytterbelysning som du sätter rätt på väggen är inte något jag skulle rekommendera, eftersom de ger så lite accent till vinterträdgården. Nu finns det så många andra utomhuslösningar som ger mycket mer "trolsk" belysning i trädgården, säger trädgårdsmästare och trädgårdsekspert Marit Næss Jørgensen (bild).

- Det är också viktigt att tänka att det finns en vinter och med de många vackra möjligheterna i trädgården som kan belysas för ögat under den kalla årstiden fortsätter hon.

Garden Experts 9 bästa tips:

1. Ställ in belysningen långt ifrån där du sitter. För att tända väggen - gör den mot en vägg med långa växter framför, så att du får något bra ut av det samtidigt som en praktisk belysning. Föreställ dig djupet när du lyser trädgården. Placera lamporna på kanten av trädgården i stället för höger upp till huset. Det skapar mer utrymme och djup.

2. Upplys omgivningen och skapa atmosfär med strålkastare och strålkastare för att lysa upp enskilda växter. Du kan skapa speciella effekter genom att belysa en skulptur, en trädgårdsträdgård, en säng eller ett vackert träd. Kom ihåg att en strålkastare finns i flera olika "öppningsvinklar"; så att du både kan få en strålkastare som skiner med en mycket direkt och smal stråle, men också en som har en vidvinkel som ger ett dammigt och diffust ljus.

3. Välj kvalitet. Belysningen tål allt väder under hela året. Genom att köpa kvalitetsprodukter får du godkända produkter. Livslängd och tillgång till reservdelar beror ofta på kvalitet. Eftersom utomhusbelysningen måste tåla något väder, se till att armaturen är skyddad mot penetration av fukt.

4. Använd LED-lampa utomhus, som nu finns i många olika varianter. Användning av LED sparar pengar på elräkningen.

Läs också:

LED-lampor på terrassen

Med lite ljus på terrassen kan sommarkvällarna förlängas hela vägen till hösten. LED-ljusband utformade för utomhusbruk kan ge en elegant effekt ...

5. Våga experimentera med otraditionella ljuskällor i form av glödlampor, lätta kedjor, "ögonlys" och lätt flytande i vatten. Ljuskulor av olika färger, som kan ändra färger kan också ge en sparsom belysningseffekt i trädgården. Det finns också stora blomstermuttrar och möbler med god sittkomfort som har inbyggt ljus. De är otroligt tuffa i alla miljöer! Det är på väg att torka!

6. Inte all belysning behöver vara elektrisk. Skapa ljusljus utomhus året runt med ljus, till exempel i ett enda norskt glas, som också kan hängas upp i träden. Om sommaren är solig och varm kan du också dra nytta av solljus, men det finns en relativt stor risk att lita på detta i Norge.

7. Placera en elektrisk utomhuslampa i garaget och över ytterdörren.Välj en stil som passar huset. I områden där du ska (till exempel, garaget) och som inte har konstant belysning kan det vara smart att installera en "sensor" längs vägen, vilket gör ljuset på platsen när du når halvvägs.

8. Set utomhusljus där du behöver ljus till exempel vid ingången och längs gångvägarna. Istället för höga strålkastare kan du välja låga typer som bara släcker var du än går.

9. Var uppmärksam på grannen. Installera eller lägg upp lamporna så att de inte stör grannarna.

Läs också:

Solskyddsmedel och regnskyddskuddar

Om du behandlar de textiler du har med impregnering, tål de mer och håller mycket längre. Eller du kan använda dina egna utomhustextilier, som redan är ...

De vita ljusbollarna kommer från designbelysning. nej och kostar 289 kronor.

Lampan Solbacken från Ikea avger ljus både upp och ner. 295 kronor.

Glödlampan Vesel kommer från grönt ljus. nej och kostar 1910 kronor.

Läs också:

Ljus i trädgården

Belysning i trädgården låter dig skapa drama och äventyr.

LED-lampor i fyra förpackningar från designbelysning. nej, för 169 kronor.

Lysslyngen Cafe kommer från Pottery Barn och kostar 285 kronor.

Bordslampan Köpenhamn kommer från Markslöjd och kan köpas hos byggföretaget. nej för 1471 kronor.

Mer information: www. trädgård planering. com

ADVERT

Mest populära