All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Ställa rätt krav vid val av golv

Genom valet av golv, finns det flera saker att tänka på. Pris, stil, färg, promenader komfort, estetik, smak och bekväma, slitstyrka, fukttålighet och egenföretagande sinnen kommer, är några av de kriterier som måste beaktas.

- Golvet är en stor yta som verkar och är väl märkt. Golvets färg och mönstring har en stor inverkan på hur resten av inredningen kommer att se ut. Därför är det ofta klokt att börja med golvet när ett rum ska renoveras. Inte ta den till sist när väggar och soffa har redan beslutat, sade Bjorg Owren, creative director för IFI. nej

Fyra bra tips!

Gummigolv är tålig, bekväm att gå på och dämpar ljud. Foto: Øistein Lie / ifi. nej

Här är fyra tips för säkrare beslut!

  • 1. Rums funktioner: rum i en bostad monteras och användas på olika sätt, och det kan finnas ett behov av olika golvmaterial i olika rum. Men det kan också vara trevligt att lägga samma våning nästan överallt. Gör det tydligt vad rum som ska golv och vilka krav rummet satt på golvet.
  • 2. Egenskaper på golvet Any golvmaterial har specifika egenskaper när det gäller bland annat estetik, hållbarhet, underhåll och promenader komfort. Alla golv är inte lika lämpliga överallt. Materialets egenskaper spelar en stor roll i var den passar bäst. De vanligaste golvmaterial är parkett och massivt trä, laminat, kork, bostäder vinyl (bostäder vinyl), klicka vinyl / LVT, gummi, linoleum, mattor och keramiska plattor.

  • 3. Underhåll: Det är så gott som underhållsfria ytor, vilket kräver lite ansträngning utöver normal rengöring. Och det finns golvmaterial som kräver mer omsorg. Vissa golvmaterial kräver små men täta underhåll, andra en mer sällsynta, men mer omfattande insatser. Hur mycket tid och ansträngning du är villig att lägga ner för att hålla golvet rent, är en faktor i ekvationen.

    Tänk noga på detta, eftersom bristande underhåll förstör golvet och förkortar dess livslängd.

  • 4. Golvets utseende: Fint, estetiska, cool, tuff, mönstrad eller enfärgad? Inom alla produktkategorier är utbudet av färger och mönster stort. Det första du bör tänka på är inte vad material du vill att din golv bör göras om. Tänk på färgen och atmosfären!

    Golvets utseende för att passa formen på rummet, dagsljus och resten av interiören. Golvet kan antingen komplettera, likna eller stå i kontrast till väggar och möbler.

Lätt att lägga till alla golv

Cork är ett naturmaterial, som ger varmt och skönt golv. Foto: Saga Kork

Ibland olika önskemål och krav verkar motsägelsefullt, till exempel att den mest ekonomiska eller estetiskt mest tilltalande inte kan vara tekniskt mest lämpligt material.Då är det viktigt att tänka på de krav och kriterier som du prioriterar.

- Med undantag för bananvaror kommer de flesta golvmaterialen i praktiska konsumentpaket som är lätta att transportera. De passar in i en vanlig personbil och går in i en vanlig hiss. Limfri läggning med olika klicksystem har blivit det vanligaste tillvägagångssättet. Här krävs lite erfarenhet och verktyg finns tillgängliga för att uppnå ett bra resultat, säger Bjørg Owren.

Keramiska plattor är praktiskt taget omöjliga att bära, men känner sig kalla att springa utan värmekabel. Foto: Golababia

ADVERT

Mest populära