All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Ange färg på nattlivet!

- Mer bör lägga lite färg på vardagen. Det är så lite att göra, säger Bjørg Owren, kreativ ledare inom IFI. nr.

Allt kan målas!

Det finns ett bord för fester för både unga och gamla. Ett tips är att måla olika möbler i olika färger, så att du kan mixa och matcha som du vill.

Det är sant som de säger: Allt kan faktiskt målas! Varför begränsa dig till väggar och tak när det finns så många andra möjligheter? Det finns inga regler som säger att trädgårdsmöbler och kostymer måste vara vita eller bruna.

- Genom att måla möblerna i spottfärger lägger du en personlig touch på utsidan. Det finns ingen tvekan om att färgglada trädgårdsmöbler gör att gästerna kan dra sina leenden, säger Owren.

Hitta pensel och rulla, och möga trädgårdsmöbler, brevlådor, kostymer, skottkärror, blomsterkläder, skräpbrickor och återvinning. Bara fantasin sätter gränser!

Spela olika glansnivåer för att få svåra effekter. Här används blank färg på bordsskivan och sittbänken, kombinerad med matt matt på underramen.

Hur man målar trädgårdsmöblerna:

Det finns inte mycket att göra för att sätta färg på vardagen.

1. Sätt in träet med kraftvattnet.

2. Efter det att tvättmedlet har pågått ett tag, tvätta det väl med en stel borste eller skrubba.

3. Skölj väl med rinnande vatten för att ta bort alla tvålrester.

4. När träet är helt torrt, korsa ytorna med sandpapper och om nödvändigt med en repa.

5. Vid målning är det viktigt att du följer tillverkarens instruktioner. Vissa färgtyper kräver att du först orsakar, medan andra kan appliceras direkt på träet.

Tips!

Få den gamla träbänken bra som ny genom att ta bort den gamla färgen. Då är det också klart för nya färger när ljuset kommer.

Har du en gammal träbänk med tjugo år gammal färg, som har sett bättre dagar? Det är lätt att ta bort den gamla färgen så att bänken får tillbaka sitt ursprungliga utseende - och kanske gör sig redo för en ny färgfärg! Det är snabbt och enkelt:

1. Applicera paint remover med pensel och låt arbeta i 15-20 minuter.

2. Använd en stel borste för att lossa den gamla färgen och spola med vatten.

3. Efter att träet har torkat, gnid med slippapper för att avlägsna fibreredragning.

Då är träbänken klar för nya äventyr - och ny kappsprimer och färg om det är frestande!

Måla den gamla hallon i en blank svart färg och du får ett tufft uttryck. Kombinera möbler med andra färger, vilka är gula.

ADVERT

Mest populära