All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Sätter färgen på golvet

Gamla, förfallna trägolv ger rummet lite dyster känsla, och svälja ofta mycket av ljuset. Men några färglacker i en ljus färg öppnar hela rummet och får det att bli större och lättare.

Denna "Princess golvet" med rutor i gamla ros och ishavsblå var en stor succé med den lilla flickan som bodde där. Men det är helt möjligt att välja andra färger eller mönster om du vill. Vad sägs om att måla ett schackmönster i korridoren eller en robust matta i sovrummet?

1. Det målade trägolvet är väl tvättat och jordat med en oljebaserad häftklammer.

2. När golvet är torrt, rita en kvadrat på golvet där du vill att mattan ska ligga. Se till att hörnen är vinklade och torget placeras mitt i rummet eller där det ser bäst ut när det gäller möblerna.

3. Dra sedan ett schackbräde på torget med kvadrater på ca. 50 cm. (Du kan göra både större eller mindre rutter om du vill). Dra sedan en diagonal linje genom alla rutorna från både höger och vänster så att varje kvadrat är indelad i fyra mindre trianglar. (Mönster - golvvägar)

Tips: linjer är helt raka, om du bifogar en sträng med maskeringstejp i hörnet och dra längs bandet som visas på bilden. (våning 1) och (våning 2).

4. Då är det klart att måla! Lägg till tejpkanten kant mot kanten med hela kvadratens kontur. (våning 4).

NB Det är viktigt att du använder ett tejp som enkelt faller från marken! Varannan ruta av kvadrater måste måla respektive grågrå och grå / isblå. Vi börjar med den rosa färgen. Fäst tejpen längs blyertsstickorna på alla rutor som ska målas rosa - se bild (golv 7).

Mata sedan rutorna med en liten, finkornig rulle (golv 5).

5. Vänta tills den rosa färgen har torkat för att dra av maskeringstejpen. (Eftersom det är oljemålning borde du vänta en hel dag).

6. Då måste de ljusblå rutorna målas. Lägg till nytt maskeringstejp längs kanten av rutorna för att måla blått och mögel på samma sätt som tidigare. Vänta tills den blå färgen har torkat och tagit bort maskeringstejpen.

7. Dra sedan en kant runt hela "matta" i önskad bredd. Lägg maskeringsband längs kantens kant och mall i önskad färg. (våning 10).

ADVERT

Mest populära