All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Sensuell och frodig terrasserad trädgård

Under den korta tid hon har förvandlats, nästan som en trolleri-, en sjarmløs trädgårdslandet i en grönskande oas. Hösten 2006 köpte hon radhus med en hörnsträdgård. Spring 2007bygde hon ny terrass och partitionera själv, grävde ut dike poolbaren plockas även sten från Randsfjorden i dekorativa pool och planterade perenner. När Marit berättar om allt arbete hon har gjort på kort tid, låter det lätt att spela.

I sin värld är det möjligt att bara lösa utmaningarna för att få jobbet, anser hon. I år kan hon därför njuta av sin välkomponerade trädgård, som nu sträcker sig av välbefinnande och blomsterkarm. Syn Fångad i områden utomhus är dekor water pool, mätning 2 x 3 meter och 50 cm djup omgiven av höga och låga perenner. Genom att fylla poolen med sten reduceras vattendjupet till 20 cm, vilket är kravet på små pooler i trädgården.

Trädgårdsmästaren: Bygartner och trädgårdsdesigner Marit Næss, ta dig tid att koppla av i selfcomposed terrasserad trädgård i närheten av vatten pool när solen skiner.

- Genom en stroke lycka hittade jag poolen som är gjuten i rostfritt och rostfritt stål på fyndet. nr. Tidigare har fartyget använts av ett kemiskt företag, och nu är det här! För några tusen flaps var det min och jag gillar verkligen att trycka tårna ner i badkaret för att svalna på varma sommardagar.

-Vatten, hav och hav fascinerar mig starkt. Vattenpoolen var därför högt prioriterad i mitt nya utomhusutrymme. Även på en liten tomt var jag helt medveten om att jag ville ha en vattenånga i trädgården. Terrassen är byggd runt poolen och gräsmattan som var här var helt borttagen.

- Jag skulle hellre ha en varm träterrass, vatten damm och små trädgårdar utanför gräsmattan. Nu kan jag njuta av en lugn stund på en kudde i närheten av poolen eller på en av mina trädgårdsbänkar och lukta floran snarare än att klippa gräsmattan.

Mood Garden

Gamla perenner som trivs i den norska klimatet planteras runt delar av poolen. "Jag är mycket förtjust i gammaldags stauder, som är slitstarka och kräver lite omsorg. Allt som krävs är att vattna. Ett litet knep är att sätta en vattenspridare mellan växterna så att de blir tömda med "svettslang". Sedan får plantorna "artificiella regndroppar", vilket är fördelaktigt för hårdvattning med en orm eller en burk. Så tidigt som i juni är stammarna fulla blom. Här är Akeleiefrøstjerne, svart och ljusblå iris, lilja Butiks Hjälm, padda blad, Berg kung i vitt Oktoberormedrue, Deer Aren och Korea Bronze Leaf för att nämna några. Längs ena långbassängkanten har Marit lagt runt dekorativa stenar med Läppning yta, som påminner om polerade stenar. Mellan stenarna finns två ljuskronor i rostfri metall. Skulpturala detaljer i trädgården kan göra vardagsrummet mer spännande, säger trädgårdsdesignern.Därför har hon också fått plats för en grodafigur med en krona på huvudet, på en stor sten i poolen. Kanske grodan förvandlas till en prins en vacker dag ...

När sommarkvällarna tar på sin "ljusblå aftonklänning" tända ljus som glänsande diamanter i ljuslyktor i olika storlekar i den lilla trädgården universum. Lamporna sprids över bordet, flyter i vattnet och några hänger på husets vägg.

"Att njuta av stämningen i trädgården, oavsett dag eller natt, hjälper till att göra livet lite vackrare", säger Marit. För att förhindra tillgång till trädgården har trädgårdsmästaren behållit de gamla Emerald Gardens, som stod tidigare. De är också trevliga på vintern. Många människor glömmer att trädgården borde vara en bra upplevelse också under den kalla årstiden. Röda vinbär med snö och snö är atmosfärisk när gruvorna har tagit sig i vardagsrummet.

- En av mina favorittråd är att plantera en mängd olika växter som växer bäst antingen i vinter, vår, sommar eller höst, för att njuta av olika årstidenens prakt i trädgården.

Continental inflytande

Efter att ha arbetat under flera år som en flygvärdinna och senare i administration och förvaltning inom den privata sektorn beslutade Marit Næss ut att genomföra en gammal dröm om att arbeta med trädgårdar och uteplatser heltid. Vid en ålder av 42 år hade hon avslutat grundskolan efter tre års studier vid Oskars vinterakademi. Nu har hon kört sitt eget trädgårdsplaneringsbolag i fem år.

- Jag har rest mycket i mitt liv, bodde utomlands i flera år i USA och Damnark och såg många vackra trädgårdar och speciella lösningar. Med impulser från olika länder har Marit ett stort register att spela.

När hon förlorar nya trädgårdsuppgifter försöker hon alltid skapa ett individuellt uttryck. Att göra trädgården lite okonventionell och frodig är extra spännande, anser trädgårdsmästaren. Hon rekommenderar också alltid att rymma mer sittplatser i vardagsrummet. I sin egen trädgård har hon både matbord, solstolar, flera bänkar och kuddar som ligger direkt på terrassen. "Att kunna utforska i min egen trädgård, även om den är liten, ger mig extra lycka. Här får jag rik och varierande upplevelser, under bar himmel, året runt ...

Gartner Marits 5 hageråd:

* Definiera din trädgård behov.

* Begränsa dig inte till befintliga trädgårdsplaner

* Välj växter som tolererar det norska klimatet och länge varit i norsk flora. De är enklaste att komma till.

* Ta reda på hur länge solen når och försöka ta hänsyn till detta vid plantering och byggandet av sittplats / vila krokar

* Glöm inte att trädgården kommer att vara vacker även på vintern, vilket ger därmed utrymme inklusive gröna barrträd vilket är bra när frosten kommer.

Läs också:

vildmark var grönskande trädgård

På den idylliska skärgårds ön RESO har -ekteparet Sollien hus under sommaren. Trädgården runt kaptenens hus med anor från 1911 har varit en personlig uteplats med ...

Mer information

Asker Staudegartneri

tel. 66 79 57 97

www.asker-staudegartneri. com

Ikea

www. ikea. nej

Smart klubb

www. Smart Club. nej

Gardena Norden AB

tel. 64 83 40 50

www. Gardena. com

Stein Center

tel. 85 90 90 52

www. sten center. nej

Christiania Lighting

tel. 22 82 23 78

För mer info:

www. trädgård planering. com

ADVERT

Mest populära