All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Sälja bostäder endast på nätet

Även om lägenheten har redan sålts till drygt begärt pris på 1, 3 miljoner, är utsikterna Landing Road 17 fortfarande av Tine.

Med ett pris på cirka en miljon är Landingsveien 17 för webbanvändare. Visa mer

"DENNA APARTMENT ÄR ENDAST ADVERTERING PÅ INTERNET!" Är tydligt synlig i texten och vi frågar oss varför. Annonsen på papper avmarkerat antar naturligtvis att mäklaren inte har någon tro att ett par hundra euro Aftenposten eller lokaltidning ger avkastning. Mäklaren i detta fall är DnB-egendom, där vi måste anta att rationella val görs.

- Vi fick ett bra pris med endast annonsera på internet, och när vi såg ingen anledning att spendera pengar på en tidningsannons, berättar DnB mäklare Erik G. Eiklid. Han tillägger att att släppa annonsen i en tidning kan endast göras för relativt billigt boende med yngre köpare.

Sälj bara hemma på nätet

  1. Kolla vad ditt hem är värt nu.

- Annonser i tidningen är dyra och har en kort livslängd, säger VD Børge Finneid vid förmedling Krogsveen Bekkestua. En annons i Aftenposten kan snabbt kosta 7 000 - 10 000 kronor, och bara en dags effekt.

- Inte sällan har vi valt bort annonsen på papperet eller som syftar till att skapa intresse för objektet på webben i första hand. Vi har gjort detta med lägenheter där den typiska köparen är ung och förmodligen online.

- Vi kan dock inte göra det på så sätt med föremål där målgruppen är bland äldre vakt.

Finneid har emellertid ingen tro på pappersdöden inom en snar framtid.

- Norrmänna är lite trötta och känner sig fortfarande säkrare om ett föremål annonseras på papper, säger han. Det är möjligt att de tycker att en pappersannons försäkrar att de inte behöver vara ensamma på skärmen - det här är en situation som nordmän inte gillar starkt. Vi gillar oss bäst i flock, tror han.

Vad är ditt hem värd just nu? Kolla här - i DinSides hemräknare

ADVERT

Mest populära