All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

äVen gjort och välgjorda

Låt det sägas på en gång: Det är svårt att sätta fingret på exakt vad som påverkar en lägenhet försäljningspriset. Är det granne som bestämmer sig för att flyga hunden på de som visas - eller gör stinkande mat och luft ut? Kanske är det mäklarnas beteende eller hur lägenheten presenteras. Är det form av tid för dem som är på skärmen för att bestämma - eller är det helt enkelt vädret?

Vädret är svårt att göra någonting om. Oregelbundna grannar också (även om det kan vara värt att fråga dem att bete sig de timmar du har att se). Att välja mäklare kan dock visa sig vara viktigt, men det kan vara svårt att jämföra mäklare till varandra.

Under två februari såldes tre nästan identiska bostäder i ett OBOS bostadsbolag i Oslo. Den som använde OBOS-mäklaren, den andra säljaren använde DnBNOR Real Estate, medan den tredje sålde sig genom advokaten. Har det påverkat priset på de sålda lägenheterna?

lägenhet

Lägenhet 1 Lägenhet 2 Lägenhet 3
begärt pris 540 000 550 000 560 000
Charge 540 tusen 550 000 560 000
Fortsätter 540 000 570 000 550 000
Broker Kostnad (ca) <999 > 30 000 35 000 9000 Net
510 000 535 000 541 000
medel <999 > OBOS mäklare
DnBNOR Property Attorney Settlement Floor 8
7 9 Sunlight East inför
Västorienterad Söderläge Alla sitter är 24 kvadratmeter, med singelbad, dusch i korridoren och tillgång till delad balkong. Källa: Advokat Settlement, OBOS mäklare och DnBNOR Property Av tabellen vi läsa följande: De tre lägenheterna gick för en förhållandevis lika mycket. Lägenhet 2 gick för högsta summan, men var också den enda med ett nyare kök. Detta var också den enda lägenheten som översteg priset. Lägenhet 1 var till ditt förfogande och lägenhet 3 var under laddning.
Men när man tittar på försäljningspriset minus mäklarkostnaderna är säljaren som sålde den bästa säljaren.

Net är det lägenheten tre är kvar med den högsta nettosumman, 541. 000, men lägenhet 2 följer tätt bakom med 535. 000. Lägenhet 1 skiljer sig dock som den som gav den lägsta inkomsterna, med både den lägsta salgsum och relativt höga kostnader - netto 510 000.

Över eller under tariff?

Har biljetten något att säga för vad lägenheten går för?

Lägenhet 1 hade en avgift på 540. 000 kronor.

Lägenhet 2 hade en avgift på 550.000 kronor.

Lägenhet 3 hade en avgift på 560. 000 kronor.

Alla lägenheter har samma andel av den gemensamma skulden, överstigande 20 000 kronor. (OBOS Broker och DnBNOR Eiendom anger en högre andel men kunde ha dragit av för de första två månaderna 2006).

Eftersom vi inte vet tillräckligt om värderade män som används och kriterier ges, kan vi läsa ut från kataloger och information från de olika aktörerna, de tre lägenheterna var något liknande tillstånd.

Lägenhet 2 hade dock ett nytt kök och var västläge, vilket kunde ha bidragit till att pressa upp priset.

Läs mer om kostnaden:

Vad är egendomen värd?

Tricks with Tariffs
  1. Taktiskt Taktiskt Med Tariffer
  2. Gammal Tariff Som Bostadsfel?
  3. Takstmannen liggande
  4. Baserat på dessa kriterier, kan det se ut Apartment 3 hade en "generös" värderingsman, medan lägenhets 2s besiktningsman var något mer restriktiv - eller en kombination av dessa. Om det lönar sig att få kursen hög eller låg, finns det gemensamma åsikter om.
  5. I länkarna till höger kan du läsa mer om fördelarna, skillnaderna, felkurserna och fallgroparna för skattebetalarna och tariffen.

I det här fallet förlorade den som sålde huset sig 10 000 jämfört med priset - men sparade minst dubbelt så mycket som att sälja hemmet självt.

säljer du dig själv?

- Det vore arrogant av mig att argumentera, på grundval av en försäljning, att det lönar sig att sälja din bostad själv, säger Tom H. Glosimot, grundare och VD för Attorney Settlement. - Jag är inte heller ute efter att ta andra mäklare, och säga att de gör ett dåligt jobb, men jag tror att det här exemplet visar att åtminstone är inget att förlora genom att använda din fastighetsmäklare, säger han DinSide.

Han påpekar också att här har tre ganska jämförbara lägenheter uppnått en ganska liknande pris, med tre olika mäklare, varav säljaren var ansvarig för de praktiska delarna av försäljningsprocessen. "Hur mycket de betalade för att sälja sin lägenhet, kommer troligtvis att illustrera större skillnader," tillägger han.

Vi har tittat på ett exempel, och vi utesluter inte att andra jämförelser skulle ha varit till fördel för andra mäklare. Att det är billigare att sälja själv är ett obestridligt faktum. Hur riskabelt det är, i förhållande till hur många människor som visas och försäljningspriset - är svårare att bevisa.

Läs mer om att sälja dig själv:

Hur jag sålde mitt hem

Själv Made är välgjord
  1. Billiga mäklare i chock
  2. Ny billig-mäklare
  3. Det är dock säkert att se, för dem som kunde föreställa sig att sälja sig själv att det kan ske - med ett försäljningsresultat som inte skiljer sig från liknande bostäder som säljs genom professionella mäklarhus.
  4. Om du vill läsa mer om att sälja egendomen själv kan du hitta tidigare artiklar om ämnet genom att klicka på länkarna ovan till höger.

Bara glädje och gammen?

Innan du bestämmer dig för att sälja huset själv bör du också överväga följande:

Tid

Försäljning av bostäder är tidskrävande, ändå. Att sälja det själv är mycket mer tidskrävande, hur mycket beror på hur mycket av processen du vill ta dig själv.Du måste hålla dina åsikter, måste du fylla i papper (vissa ställen på nätet) måste du vara en del av budrundor. Det här är extra tid och det är upp till dig om den här tiden är värt titlarna du kan spara.

Noggrannhet Hur exakt är du? Hur praktiskt är du? Som även mäklare du måste sätta dig in i en massa olika frågor, och du inte får den personliga kasta-ball-med-kontakten en glatt komma med en fastighetsmäklare. I slutändan får du hjälp av advokat / nätmäklare för avveckling, men en sådan ofullständig information till följd av slarv, fel med papper, eller eventuella fel i förfarandet som du har fått höra, men du säljer dig själv, måste du ha kontroll att alla korrekta dokument, påståenden mm är på plats.

Know dina egna gränser Har du en tillräcklig överblick över din ekonomi för att se hur stor förlust det möjligen kan uthärda på att sälja din bostad? Vet du vilka rättigheter du måste avvisa bud du inte är nöjd med? Vet du marknaden tillräckligt bra för att veta vad du ska få för ditt hem - eller hur lågt bud du acceptera?

Vilken mäklare du väljer: Antalet tal visar att skillnaden inte är stor. Vi har inte heller varit närvarande på alla synpunkter och tittat på X-faktorerna - de har inte kontroll. Hitta, var vilken OL-sändning som korsade tv: n vid tidpunkten för showen när intressenterna hade en vinterlov, hur grannarna bete sig ... Listan är lång. Har du sålt ditt hem själv? Eller har du köpt av någon som sålde dig själv?

Externa länkar:

OBOS mäklare

DnBNOR Property

Advokat Settlement

ADVERT

Mest populära