All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Fristående terrass

Terrassen fungerar som en kontaktpunkt och ett utomhusrum på sommaren.

När du börjar bygga är det viktigt att vara försiktig med det grundläggande arbetet. Detta är grunden för terrassens livstid och kvalitet. En solid ansträngning i denna fas ger ett resultat som varar i årtionden.

Börja med att fästa en längsgående balk till väggen du vill ha terrassen. Alternativt kan du fästa strålskon till botten av huset och placera strålarna i dessa. Kom ihåg att mäta rätt höjd. Det är viktigt att strålen ligger i rätt höjd på väggen, och precis under en möjlig veranda.

Liknande balkar läggs med 1, 5 till 1, 8 meter utrymmen över hela terrassens bredd. Här är det viktigt att se till att strålarna är i vattnet, både individuellt och däremellan.

Stödbalkarna måste fästas på marken med en sadelsko, monterad i ett gjutrör, förankrat i basbjälken med en skorsten borrad i berget. Kom ihåg att ta bort all jord före gjutning, annars är förankringen inte tillräckligt bra.

Läs också:

4 sätt att få en färgfull uteplats på

Gör något annat än din uteplats med fyra olika metoder. Få inspiration här!

När det gäller dimensioner och material kan träarbetaren ge bra råd beroende på terrassens storlek. Det är mest naturligt att använda tryckimpregnerade material. Dessa har kommit i en ny och miljövänlig version, och har lång hållbarhet.

Bjelkelaget När stödbalkarna är på plats kommer resan till strålen att komma. Strålarna ska läggas högst 60 centimeter över stödbalkarna över hela längden och bredden på terrassen.

Om avståndet mellan strålarna blir för stort kommer du att förlora uteplatsen. Balkarna är fästa vid stödbalkarna med vinkelfiber och förankrade med fasta skruvar.

Kom ihåg att använda galvaniserade material. Under den här delen av arbetet ska du fästa inläggen i något räcke. Dessa är fästa till strålkastaren med vinkelfiber och kontinuerliga bultar för att de ska kunna motstå ett ljud.

Täckt

Nu är det dags att sätta på finalen på arbetet - uteplatsdäcket. Terrassbord finns i olika bredder och tjocklekar.

Här kan du låta din egen smak avgöra. Men det är ofta värt att använda bord med lite tjocklek. Det ökar stabiliteten. Borden läggs över strålen och fästs med lämpliga skruvar. En elektrisk skruvmejsel krävs för detta jobb.

Läs också:

Hur man får rätt steghöjd

Om du bygger en trappa är det viktigt att du får rätt steghöjd. Vi ska berätta för dig hur.

Terrassborden ska fästas med två skruvar på varje stråle. Om du måste böja borden måste detta ske mitt i en stråle. Terrassborden läggs en till två millimeter från varandra. Ju kortare avståndet desto bättre. Tryckimpregnerade material krymper.Om sprickorna blir för stora, är resultatet att du hela tiden måste krypa under terrassen på jakt efter nycklar, pengar och smycken som försvinner mellan borden.

När däcket är på plats kan räcken monteras. Sedan kommer terrassen att behandlas så som du tycker är lämpligast, och bara sätta utemöblerna för att njuta av sommaren.

ADVERT

Mest populära