All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Självrengörande måla det nya systemet

Vinnaren av förändring blåser över hela Akzo Nobel Group. En ny symbol kommer att öka erkännandet av dess dotterbolag och produkter samt varumärket Nordic i färg - Nordsjö - start utomhussäsongen med ett nytt färgsystem för fasader och fönster. Med ny teknik är Nordsjös premiumprodukt för fasad - One - gjord självrengöring.

- Färgen är självrengörande betyder inte att du inte kan tvätta huset. Fett och smuts blir mindre på fasaden, och regnvatten blir lättare bort från det. Du måste dock fortfarande behålla och tvätta ibland. Det kommer alltid att finnas platser där regnet inte kommer. Fasaden kommer dock att vara vacker ", säger Jan Frode Maurice, produktchef i Nordsjön.

Bättre egenskaper

Den hårda och jämn ytan rengörs av regnet och stannar rent och vackert i upp till 16 år.

Produktgrupp En består av en fasadmask och en produkt för Windows. Fasadmötet har förbättrade egenskaper och tilläggsnamnet Super Tech.

- Den yttre målningen En Super Tech är vårt bästa träskydd någonsin. Produkten är en vidareutveckling av Tinova Exterior, som vi har lång erfarenhet av och vet fungerar bra, säger han.

- Precis som tidigare, varar ett regn endast en timme efter appliceringen och kan formas efter två. Det har också samma hållbarhet, täckning och färgstabilitet, och kommer att vara bra i upp till 16 år. Skillnaden är att den nu är självrengörande.

Mindre och mer likformig

Den nya tekniken består i att färgen är formulerad på ett nytt bindemedel ger en slätare, tätare ytan på molekylär nivå.

- Den smidigare ytan gör fasaden mindre mottaglig för smuts och smuts. Detta minskar risken för smutsfästning på fasaden, vilket med stor sannolikhet sköljs bort från regnet. Detta minskar risken för svampar och alger på fasaden, säger Jan Frode Maurice.

Du får en yta som är jämn och hård, men ändå flexibel.

- Och det är inte svårare att få vidhäftning, trots att färgen är hårdare.

Lätt att måla med

Fasadmassagen finns i tre baser - vit, medium och klar och finns i 1-10-liters förpackning.

- Svart och röd färg, som kan vara svårt för affären att bryta sig, blir också blandad, säger han.

- En Super Tech är snabb att applicera och färgen är något tjockare än många andra akrylmålningar, så att du får tillräckligt med på varje rock. Det är enkelt och bra att måla med och har ett enastående lock, särskilt på kanterna, säger Jan Frode Maurice.

En rekommenderas i två lager system med impregneringsolja och primer: Tinova Wood Base Oil och Primer Extension.En eller Tinova är en toppprodukt i systemet, en bra produkt som nu startas om i Norge med sikte på den professionella marknaden. Med Tinova som topplack, kommer fasaden att skina och färga i upp till 12 år, säger tillverkaren.

New Wood Pellicle

Träbasolja är en impregneringsolja för nakent trä i exponerade detaljer, klippplatser, ändkanter och nagelhål, men kan även användas på hela fasaden. Den är godkänd i enlighet med direktivet om biocidprodukter och innehåller medel som förhindrar rå och blåvitling.

- Impregneringsoljan måste vara överbelagd och färgen måste bibehållas. Produkten bildar inte en film och går in i träet där det förhindrar fuktabsorption. Detta minskar också risken för sprickbildning, säger Jan Frode Maurice.

Impregneringsoljan är förseglad av den nya Tinova Primer Exterior-produkten, en vattenhärdad alkydprimer för nytt trä, fläckar av tidigare målade ytor eller en fast yta på en låg yta. Spåret tränger in i substratet, säkerställer god vidhäftning till mitten och toppskiktet och förhindrar fuktabsorption.

Ny dörr- och fönsterfärg

Den andra delen av produktgruppen En dörr och fönstermålning är en vidareutveckling av Tinova Door & Window.

- One Door & Window Tech är också snabbtorkande så att du kan måla två slag på en dag och fortfarande kan stänga fönstret på kvällen. Färgen är inte termoplastisk och klämmar inte fast. Den har ett bra kantdäck och är något tyngre att sträcka ut för att komma i tjocka lager ", avslutar Jan Frode Maurice.

ADVERT

Mest populära