All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Välj våt vinyl på badrumsgolvet

Vinyl finns i ett antal varianter som gör det enkelt att lägga golvet själv. Men i våtrummet rekommenderas att man använder en hantverkare för montering.

Särskild VVS vinyl

Det rekommenderas att använda hantverkare för att montera våt vinyl eftersom detta är en speciell typ av vinyl som är tjockare och tätare, och endast kommer i rullar med olika bredder.

Våtfönster monteras horisontellt och svetsas ihop, så inga fogar uppstår där fukt kan tränga in.

Oändliga designmöjligheter

Det finns en mängd olika typer av vinylgolv, och tillverkarna lever fortfarande med nya typer.

Tarketts nya våtrumssamling Aquarelle är designad av svensk designer Björn Nilsson.

Wall Mönster Simone och Quadros, golv mönster Istanbul och tabeller linjer och Quadro Björn har utformat, vilket återspeglar de stora grundläggande trender vit, sjöfart och urban.

Tarkett kallar trender för White möter White, Eastcoast möter Westcoast och City meets Country.

Läs också:

"Är det möjligt att måla golvbeläggningar?"

Och hur får du det bästa resultatet? Vår färgexpert svarar.

Inspirerad av naturen

Forbo Golv har också lanserat ett nytt badrumskoncept - Spirit of SPA. Detta är en spännande samling inspirerad av naturens skönhet.

Designen i samlingen täcker allt från vackra stenmotiv och rustika skogar till mer fredliga maritima referenser - och allt kan kombineras i obestämd tid.

Kvalitetsskillnader

För det mesta gäller principen om kvalitet och pris också vinyl.

Med andra ord är det värt att notera att välja den enklaste och mest prisvärda sorten om du vill ha ett bestående golv.

- En vinylgolv av dålig kvalitet är antingen för tunn och obekväma att gå på eller om det är för mjuk, så det är stabilt och enklare får intrycket märken. En annan faktor som skiljer golven är ytbehandlingen och slitaget.

Högkvalitativa golv har ett slitskikt som underlättar rengöringen och gör golvet enklare mot smuts och slitage.

- Alla våra golv har denna behandling, säger Kerstin Lagerlöf på Tarkett.

Undvik vattenskador

Norska bostäder drabbades av vattenskador för totalt 2 miljarder kronor under förra året. Siffrorna från Finansnorway visar att 54 000 vattenskador rapporterades till försäkringsbolag. Det är inte bara översvämning och frost som orsakar vattenskador i norska hem. Antalet skador på vatten som rapporteras till försäkringsbolag ökar kraftigt, och dåligt hantverk och slarvt underhåll är några av orsakerna till utvecklingen.

Läs också:

Hur hon vände badrummet för 5000 miljoner

I stället för att dekorera badrummet för flera hundra tusen kronor, ändrade Franc badrum med färg.

Rengör avstängningen

- Vattenläckage uppstår ofta vid dåligt underhåll. Vid borstning är det lämpligt att kontrollera om det finns behov av att uppgradera rör i väggarna. Dessutom ska en avlopp och rena gå av regelbundet så att allt fungerar ordentligt, säger

informationschef vid IF-försäkring, Jon Berge.

Korrekt rengöring är viktigt för gott underhåll. - Släckaren måste rengöras regelbundet, om den inte är fylld med hår och smuts. När avloppet står under långa perioder utan vatten exempelvis under helgdagar, smuts och fett hårdnar och skapa täppa avloppet, säger rörmokare och talesman för konsumentwebbplats Korrekt VVS. nej, carsten skottner engh.

Dropp grønnsåpen

Ett väl underhållet badrum kan vara i minst 20 år och helst längre. Det är dock viktigt för bra städning.

- Badrummet måste hållas rent om du inte får svamptillväxt. Speciellt i duschzonen kan svampen komma snabbt. Det är smart att tvätta med speciella medel anpassade till badrummet, säger Skottner Engh.

Rengöringsmedel som är gjorda för badrummet är inte alkaliska, det vill säga de är inte feta. Fettarna gör att svampen har goda tillväxtförhållanden.

- Till exempel, tvätta med tvål, riskerar du lättare att få svamp, eftersom grönt öppet har mycket fett, säger rörmokare.

Avancerade lösningar bör utföras av personal

norrmän blir allt sofistikerade system för att vatten, både hemma och på stugan.

- Några läckage inträffar eftersom arbetet är gjort felaktigt. Därför är det viktigt att arbetet utförs av välkända och välutbildade yrkesverksamma. Det är också värt att notera att skador som uppstått under tiden, på grund av dåligt underhåll, omfattas inte av försäkringen ", säger Berge i IF-försäkring.

Oavsett om du är bland dem som syndar med underhåll eller inte, det är en sak som du bör ha i åtanke innan höstlovet: Stäng av huvudkranen.

- De flesta läckor uppstår när man är frånvarande, och sedan få läckan gärna god tid att sprida ut och penetrera väggar, golv och tak samt förstöra möbler och andra inventarier, säger Carsten Skottner Engh Proper VVS. nr.

Källor: IfI och korrekt VVS. com

Se också:

Välj rätt golv i rätt rum

Vid läggning golv eller ersätter den gamla, det finns många golvmaterial att välja mellan. Golvet ska vara bekvämt på gång, trevligt att titta på och träna ...

ADVERT

Mest populära