All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Välja rätt golv för kabinen

Tidigare, där massiva tallgolv huvudsakligen lagts, väljs det ofta parkett i nybyggda stugor. Trägolv är vanligtvis ett naturligt val för kabinpersonalen, men det kan vara värt att titta två gånger på parkettvalet i byggnaden innan du väljer ett golv.

- Vi ser en tendens för flera kabinleverantörer att välja den "vanliga" träägda parken för sina hytter. Denna typ av golv är ok i hus och lägenheter, men i en grov, skyddad stuga i bergen är det fel, tror Bjørg Owren, VD för Ifi. nr.

Den inhemska experten rekommenderar kabinbyggare att titta i riktning mot massiv hyllplan eller endelad parkett. Tung plank, vanligtvis i en sliten variant, ger mycket mer vikt - och det är precis vad dessa hytter behöver. Insidan av stugorna måste matcha utsidan.

- Dessa nya stugor byggs ofta efter en gammal byggnadsmodell. Om du väljer fel golv är det inte lätt att kompensera det med tunga möbler, säger hon.

Brett utbud av hårda golv

En ojämn ekvariant från Tarkett.

Trendbilden består av ett antal golv i en mer robust och rustik stil. De flesta parketttillverkare har golv som glider in i denna kategori, och tallskogstillverkarna har ytbehandlade sorter som ligger långt ifrån de traditionella gulnade tallarna.

- Några golv gnuggar så att de ser väldigt gamla ut, andra är färgade för att få rätt utseende. Vad man ska välja kommer att vara en smakkaka; Det viktigaste är att låta mageförmågan få ett ord i laget så att stugan får atmosfären du letar efter, avslutar Owren.

ADVERT

Mest populära