All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Välj din snöslunga

När snön faller, det finns många som så småningom upptäcker nyttan av en snöslunga. Men urvalet är stort och villkoren många. I denna snöskoterserie försöker vi ge dig en guide som gör det enklare för dig att hitta rätt snöskoter för dig.

Vi börjar med att titta på skillnaderna mellan ingångar och tvåstegs snöskotrar, och när du väljer vilken. För att hjälpa oss har vi tagit med oss ​​Atle Janssen. Han är en snöskotersexpert på Bygdeservice, ett gemensamt företag för bönder som tillhandahåller olika tjänster, bland annat snörengöring.

Olika snöslungor för olika behov

- En snöslunga behöver inte vara stor och tung kedja och massor av fancy utrustning. Du kan också få små, snöa snöblandare som gör samma jobb. Vad avgör valet av snöslunga är var i landet du bor, om gården är stor eller liten, platt eller brant, eller på intilliggande offentliga vägar med salt i snön kommer in i entrén, säger Janssen.

När det gäller snöskoter har vi två huvudtyper: ingångar och två steg.

- Snöskotrarna är väl lämpade för bostadsrätter och mindre körningar. För villor och lite större gårdar har vi tvåstegs fräschare. De finns i många olika sorter och storlekar, säger Janssen.

Läs också:

Stig av snön fort med snöslunga

Snowblower är snabb och effektiv användning för att ta bort stora mängder snö. Det är inte mycket roligare att använda snöskotrar när snön ska tas bort ...

Se del II här!

Entré eller två steg?

För att förklara skillnaderna lite mer noga tittar Janssen på de två huvudtyperna.

- Det som kännetecknar en inlopps snöskoter är att matningsrullen och hjulen är på samma axel. Det kastar inte snön så långt som en tvåhög snögubbe. Ingångssnössarna är vanligtvis utrustade med motorer upp till cirka fem hästar, och de har också små hjul, säger han.

- På tvåstegs snöskoter sätts snön in i kastfläkten, som ligger ännu längre in i bruket, vilket ger dig en högre kapacitet. En tvåstegs snögubbe har en större motor, som börjar vid cirka sju hästar och går upp till femton eller arton hästar. Naturligtvis har tvåstegs snöskotrar också större hjul, säger Jansen.

Arbetsbredd

Han demonstrerar en tvåstegs snöskoter i drift och visar hur det rensar vägen.

- Här har vi en tvåstegs snöskoter som har en arbetsbredd på 76 centimeter. En tvåstegs snöskoter får dig från 50 centimeter och upp till 80-90 centimeter. Pris och kvalitet är mycket nära varandra också på snöskotrar, säger han.

Du kan läsa mer om skillnaderna mellan ingångar och tvåstegs snöskoter i en tidigare artikel kallad snöskotrar för olika behov.

Läs också:

Vilken snöskoter är bäst för dig?

En snöskoter är inte bara en snöskoter. Det är viktigt att välja vilken modell som passar dig och dina behov.

Klicka här för att se andra filmer!

ADVERT

Mest populära