All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Välja lämplig maskeringstejp

De flesta av oss som har måttat lite innan vet vad maskerande tejp är. Om du vill ha ett optimalt resultat kanske du vill veta vilken typ av produkter du ska använda för olika tillfällen. Det finns ett stort antal varianter med olika tillämpningar.

Tejpens färg ger vägledning om var och när du ska använda den.

olika bredder

Det finns flera bredder maskerings band, som man kan välja beror på det jobb du har framför dig.

- När du väljer en bredd, ta hänsyn till var och vad som ska måla. Att måla listorna är normalt 20 till 30 mm används, medan 50 mm gärna användas för att tejp pappersskyddet på golvet, förklarar Jostein Brekka i Jordanien.

Använd blå tejp

Om du målar något utanför och behöver maskeringsband, gäller det blå tejpen. För att undvika dåliga märken från lim, är det lämpligt att ta bort bandet innan färgen torkar.

- Det är viktigt att använda blå maskeringstejp när du målar ute eftersom det är UV-skyddat. Limet på UV-tejp lämnar dåliga märken när solen är på. Det kan vara ett irriterande jobb att bli av med, berättar Brekka.

Raka linjer eller lind

Om du målar inne du kan välja i stort sett alla typer av band som inte är blå. Det som är viktigt att tänka på är att måla perfekt raka linjer eller om du behöver bandet att svänga, en så kallad krackad tejp.

- För att få de bästa resultaten är det viktigt att välja rätt tejp i förhållande till vad som ska måla. Om du vill måla längs listor, se till att du väljer ett icke-svängande tejp, eftersom det kommer att göra jobbet mycket enklare och du får bättre resultat, säger Brekka.

Bright Yellow framgång

I Jordanien har de haft stora framgångar med sin klargula maskeringstejp, Precission.

- Precious Tap Precision som vi bär med oss ​​har haft så stor framgång för att det är väldigt enkelt att sätta upp och att det har skarpa kanter som ser till att det inte finns någon färg under tejpen, förklarar Brekka.

Rosa - mindre aggressivt lim

Rosa tejp är också för inomhusbruk, men har lite mindre aggressivt lim. Den rosa tejpen är därför bra för att måla en vägg med en tapeter eller relativt ny färg.

Misströsta inte

Det rekommenderas att ta bort maskeringstejpen innan färgen torkar för att uppnå bästa resultat, men det bör inte vara möjligt eller om du bara glömma att det finns ingen anledning till panik.

- Om bandet sitter på väggen en stund, är det klokt att använda en tapetkniv för att klippa kanterna för att lossa bandet så enkelt som möjligt. Det värsta som kan hända är att det finns ett par bitar av tejp som ger dig ett litet dicking jobb, säkrar Brekka.

Spara dig för mycket arbete

När du väljer ett tejp kan du kontrollera de billigaste alternativen.

- Det är sällan lönsamt att köpa den billigaste typen. Anledningen till detta är att dessa förluster oftast är mycket svårare att sätta upp och att de ofta lämnar dåliga betyg. Det gör att du spenderar mycket tid och ansträngning för att få ett bra resultat, avslutar Brekka.

ADVERT

Mest populära