All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Välj rätt grill

Du borde köpa en ny grill, men vad ska du välja? dyr eller billig, el, gas eller kol?

Grill King Craig Whitson rekommenderar dig först och främst att hitta en butik med ett bra utbud av grillar.

- Titta på gallren, vet om de är stabila, rådgör han.

- Det är stor skillnad mellan grillar och du ser om en grill fungerar stadigt eller inte. I allmänhet är det värt att spendera lite mer pengar på grillen för att få bättre kvalitet, och inte minst en grill med en bra garanti.

Köp inte den billigaste grillen

Whitson påpekar att även om du ska arbeta inom en budget när du köper ett fat, är det dumt att gå till de billigaste varianterna.

- Du vill ha en grill som är lätt att arbeta med, tillräckligt stor för att klara av grillningen. Det är också mycket viktigt att grillen är säker; att det är tillräckligt bra för att undvika potentiella grillfel, som grillen plockar eller kollapsar, förklarar han till Klicka. nr.

- De flesta köper inte en enkel kokkärl för det nya köket hemma. Detsamma gäller köpet av grill. En grill för tusen klaffar upp till två årstider är mycket dåliga köp än en grill för 3000 kronor som varar tio år och har faktiskt en 10 års garanti.

Välj rätt grill

På Elkjøps hemsida tipsar de om tre frågor du borde fråga dig innan du går till grillen:

1. Gilla eller älska?

Grillar två gånger på sommaren, det finns liten poäng att investera i den dyraste grillen. Är du grillentusiaster och grillar ofta, kanske till och med på vintern bör du investera i en kvalitetsgrill som klarar av den påfrestningen.

2. Stugan eller trädgården?

Vilken grillmetod bör du välja?

Direkt grillning:

Produkten grillas direkt över värmekällor, snabbast.

Passar till tunna lager som kotletter och hamburgare.

Värme: 300-400 ° C

Indirekt Grill:

Produkten grillas på sidan av värmekällan.

Ger god ömseffekt och är lämplig för större köttstycken.

Värme: upp till 200 ° C.

Grill:

Produkten grillas med låg värme, under locket.

Ger bra långa avföring

Passar till bröd, biffar och fastlandskalkon

Källa: Guild. nej

Var du vill ha grillen är också nödvändig för att välja rätt grill. Vissa väljer gasgrill hemma och kolgrill i stugan, där du ofta har bättre tid och där själva grillen är en viktig del av grillupplevelsen. Eller kanske du bara grillar mest när du är i stugan, så är "mastergrill" i familjen bara där. Tänk också på hur mycket utrymme du har för din grill.

3. Singel eller familj på fem?

Hur mycket att laga mat är centralt för att hitta rätt grill. Om du ofta lagar mat för många, är det viktigt att ha en grill som är tillräckligt stor för att undvika att äta i pooler.Är du också den som älskar att be för ett grillföretag, är en stor grill med hög effekt något för dig.

Vilken grill väljer du?

Nedan följer en översikt över de olika grill varianter du har att välja mellan:

Coal Grill

kolgrill ger ofta högre effekt än många bensin och elektriska grillar. Det kan ta lite tid innan kolgrillen är klar för användning. Du kan använda grillkol eller briketter. Briketter brinner längre, och det finns flera varianter i handeln. En öppen grill passar bäst för korv och kött i skivor.

Ska du grilla hela biffar och filéer bör du ha en grill med lock. Det minskar också risken för brännskada. Det bör finnas möjlighet att justera avståndet mellan grillen och glödgen.

Electric Grill

Attracted av mer och mer. Du blir av med den mousserande vätskan och den är ren i bruk. Den är lämplig för mindre hushåll, eller platser där gas- och kolgaller inte är tillåtna. Elektriska grillar är lätta att använda, lätta att hålla rena och alltid redo att användas. Värmen kan regleras, men sådana grillar har ofta liten kapacitet. Gjutjärngaller har extra värme på värmen.

De bästa gasgrillar

- med en elektrisk grill du behöver bara koppla in den och börja grilla , berättar Lene Engelien på Weber Norge.

- Den justerbara värmereglering gör maten du grillar på en elektrisk grill får samma lukt och smak att du uppnår en gas eller kolgrill, hon har tidigare sagt att klicka. nr.

Gasgrill

Gasgrill blir allt populärare och det har tydligt många fördelar. Den är alltid klar för användning och är lätt att hålla ren. Du kan enkelt reglera värmen och gasgrillen är därför väl lämpad för allas grillmat. Gasgrill används alltid med locket för att uppnå en bra effekt, vilket gör det enkelt att grilla stora bitar som lammstavar eller hela filéer.

Värm köttet på låg värme genom att justera värmen så att köttet blir extra saftigt och gott.

Rengöring av grillen

Engrill grillning

Enkel och enkel grill för en promenad. Engångsgrillen växer snabbt, men grillen ligger nära kullen och det finns ingen möjlighet att justera avståndet. Denna grill passar därför bäst för mat som kräver kort tillagningstid, som hamburgare, korv och smala galler.

Glöm inte att kasta engångsgrillar i naturen.

Läs också:

10 steg till grönare gräsmatta

Här hittar du massor av inredning inspiration

Så lätt du skapar en köksträdgård på terrassen

Spraya på, lämna den, torka av - säger annonsen

Om du planterar här kommer det att vara mindre nära

ADVERT

Mest populära