All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Se vilka trender som markeras 2012

Ett annat år går i slutet och tiden har kommit att reflektera under det gångna året. Vad har hänt, vad har påverkat året och vad tycker du om det kommande året?

På trendfronten tar det mycket över ett år, och oavsett om du väljer att följa trender eller inte, är det kul att se vad som har berört inredningen.

Trender 2012

I början av varje år delar trendanalytikerna sina tankar om interiörtrenderna för det kommande året. Några av trenderna fastnar och karaktäriserar året medan andra är en övergående blaff.

Bonytt. Ingen skrev om de trender vi tror på i januari 2012. Här nämns både starkare färganvändning, den verkliga och naturliga, kvalitetsprodukter, inspiration från natur och neonfärger.

Dessutom har etniska mönster, 50-talet och färggradienterna nämnts som viktiga trender,

Vilka trender tror experterna 2012?

INTE EN SLAGER: Den etniska trenden har inte varit så stor som förväntat. Kuddar från Ikea. Foto: PHOTO: Tillverkare

NEONFARGER: Många omfamnade trenden med neonfärger under 2012. Speciellt rosa har varit en slaktare. Foto: Foto: Producent

Trend Analytikernas prognoser

Du sitter och det är värt priset

Trend Analyst danska PEJ gruppen Anja Bisgaard Gaede tror att flera av riktningarna Bonytt. ingen förutsägelse har markerat 2012.

- Den Slow Motion-trend som presenterades på presentbutiken i Lillestrøm hösten 2012 har varit mycket relevant, påpekar hon på bonytt. nr. Det handlar om tidlösa och hållbara, som i skandinavisk design.

- Neonrosa och gradienter har också varit bra, men jag anser att den etniska var en mindre utveckling än vi först antas, tillägger hon. Jag ser också att Bourgogne hade sitt stora genombrott 2012, som en ny och spännande färg med stor potential.

Starkare färganvändning

FANCY WOOD: Pleasure trä egenskaper är en av de typiska material i skandinavisk stil som fanns 2012. Denna lampa är från Muuto som har en typisk skandinavisk stil i många av sina produkter. Foto: Foto: Muuto

REAL LOVE: År 2012 var det naturliga material, ljust trä, kvalitet och ärlig, äkta och handgjorda i fokus. Skandinaviska, eller skandinaviska, karakteriserad av ljusa inredningar med starka inslag av lätta skogar, som gran och tall var viktigt. Möblerna är enkla och opretentiösa och kännetecknas av ärlig materialanvändning. Oyoy är ett danskt inredningsföretag med fokus på detta. Foto: PHOTO: Oyoy

EASY: Lätta möbler och naturliga textilier av hög kvalitet har varit viktiga. Tärningar, dammiga pallar i feta nyanser har varit populära. Foto: Foto: Jotun

Dagny Thurmann-Hoelseth, färg chef på Färgglada, arbetar dagligen med trender och färger, och därför fick en god inblick i vad som verkligen slog 2012.Hon slår ett slag mot den starka färgtrenden.

Detta är åreste färg

- Jag skulle säga att den mest synliga och kanske dramatisk förändring vi sett under 2012 är vår relation med färger, säger Thurmann-Hoelseth till Bonytt. nr. Denna boll började hösten 2011 och har eskalerats i en skarp takt 2012. Det som hänt är att vi vill ha färger. Och vi är inte rädda för att använda både starkare och svagare nyanser - enligt sina egna preferenser. Vi vill ha det mysigt hemma. Vitet ses som sterilt och tråkigt.

Vidare berättar hon att vi har en färgrevolution som påverkar alla ytor, inklusive möbler, dill och dall. En annan viktig trend, nämligen den golvtendens som styr idag.

- Golvet går igenom sin egen revolution, och den tretaliga ekparken har fått dödsdom, betonar färgschefen. Vi vill inte ha det här längre, och det beror på att de gula undertonerna inte helt harmoniserar med färgerna på vägen. Så skogen ek är inte illa i sig, det är inte så bra på de färger vi ser mycket av de kommande tio åren. Vad vi vill nu är golv med mer neutrala undertoner, och helst ett kallare uttryck. Vi kommer därför inte att köpa mycket av skogen med gula och röda undertoner i framtiden. Vi fortsätter med ek, men det är vanligtvis färgat. Antingen ljus och vit tvättad, eller mer grå, och hela vägen ner till kalla bruna toner. Inte heller vill vi ha trägolv längre, men enstavning. Försäljningen av trästavspärlor faller som en sten.

Tuff tapeter

Nya trender förlust var också en hit i 2012.

WIDE våningen: tre-strip-ekgolv är på väg ut, och de breda golvbrädorna är i full fart in i elden. Nu har golven neutrala undertoner och ett kallare uttryck. Foto: Foto: Saga

- Colorful är störst på förlusten i Norge, och två av våra egna utformade tapeter, sticka och Fort Hjort (som har greige grundfärg), är den mest sålda gobelänger hela den norska marknaden. Båda har något speciellt med dem och visar mycket tydligt att en ny nostalgi och stolthet om att vara norska är på väg. Detta kommer bara att stärka 2013.

De färger som kännetecknade 2012

Andra färger än vinrött, som känne 2012, är grön och den nya trenden färg greige.

- När det gäller färger, grönt utsågs 'Färg i 2012 av färgglada och vi ser att det är en färg mer pressad till sitt hjärta under året, berättar Thurmann-Hoelseth. Extra spännande är också när Pantone tillkännager Emerald Green till årets färg för 2013, vilket visar att Norge och norska design är i framkant. Som en basfärg börjar vi att gråna, det är som förväntat på grund av färgegenskaperna. Vi vill ha mer feghet, och det har varit girigt ta över pallan. Greige är den nya IT-färgen, och popularitet kommer att fortsätta i flera år framöver. De bästa nyanserna är kanin FR1104, Lavakull FR1131 och Gray Ara FR1129.

- på metaller, är både guld / mässing och koppar på vägen, allt från små detaljer (som ljusstakar) för information om tapeter och kanske mest spännande, bestick, avslutar hon.

Läs också:

Här är de coolaste interiörbilder

Tape julgran på väggen eller hänga dekorationer på sängen

TRENDY bakgrundsbild: Tapeten Fort Hjort av Colorful har varit en av årets mest sålda bakgrundsbild. Foto: Foto: Colorful

HEAT gråskala: En av årets hetaste färger, greige, var en stor hit i år som var. Foto: Foto: Colorful

POPULAR: Arbete i det inre har varit populärt länge, och många tjänar speciella norska och hemlagad uttryck. När stickförlusten presenterades under 2012 var det en stor framgång. Foto: PHOTO: Tillverkare

GREIGE: En blandning av grå och beige ger färgen girig. Nu vill vi ha varmare och lunchtoner i våra hem. Foto: Foto: Producent

grönt och guld: Grön valdes som årets färg i 2012 av färgglada och som årets färg i 2013 av Pantone. Guld och mässing är också i full gång i trendbilden. Foto: PHOTO: Färgrikt

Skål eller jul? Lär dig trickarna

Slim 20 kg och blev gravid

ADVERT

Mest populära