All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ser det hängande i luften

München: Plate spelare har kommit en lång väg framåt sedan Thomas Edison uppfann fonografen 1877.

den gamla goda LP-skivor har fått en ny vår. I Norge såldes 15 000 rekordspelare förra året, enligt siffror från elektronikindustrin.

Stark vinyl märkning

Detta är Maglev

Maglev är en förkortning för magnetisk levitation. Termen används mest för tåg som flyter över järnvägarna med ett kraftfullt magnetfält. Sådana tåg finns i Japan, Sydkorea och Kina.

Källa: Wikipedia

Och trenden är internationell. På High End mässan i München förra helgen var vinyl- och rekordspelare den starkaste av alla produktgrupper.

Vi kunde inte döma ljudet där, men vi är verkligen så mycket fascinerande utrustning.

Mycket var rimligt och att betala, till exempel Rega och Pro-Ject-spelare. Något var ren konst, som grisdjuret, spelarna i Transrotor. Och något verkade bara konstigt, såsom stigande skivspelare till Mag-Lev:

Så fungerar det: Att sprida sin musik utan plattan har kontakt med marken. Video: Mag-LevVis mer mer

Med beaktande av strömavbrott

Om strömavbrott och plattan faller ner, kan du bara ta det lugnt. Spelaren kommer nämligen med UPS, att ett sådant system som IT-branschen använder för att hålla datorer drivs av strömavbrott.

UPS, enligt Mag-Lev har tillräckligt med ström för att lyfta stiftet ut ur spåret, stoppa pannan rotation och höja stödbenen som håller plattan på säker mark.

Här finns en handfull andra mer eller mindre konstiga skivspelare och annan vinyl utrustning som vi tittat på vår runda genom de fyra utställningshallar:

Läs också:

för att välja rätt skivspelare

Denna norska vinyl grejen faller amerikaner för < 999> Norska pickupguru upplever bra tider

ADVERT

Mest populära