All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Se hur de byggde stugan

Denna stuga är världsklass arkitektur

Denna stuga har fastnat på plats i en ravin

Denna stuga är allt annat än minimalistisk

Många stugägare upplever så småningom behöver bygga på eftersom det finns fler personer som ska använda stugan. Denna stuga ägare ville ha mer utrymme, så att stugan kunde rymma hela den stora familjen.

"De har sina egna familjer så att platsen småningom ibland är täta. Vi vill vara tillsammans för gemensamt bruk", låter ville brevet till idebladet Cabin Life arkitekten Gunnar M. Næss.

Inspirerad av svaret de fick, de gjorde ett tillägg som utvidgade stuga med två sovrum, ett nytt badrum och stort vardagsrum.

- Vi är mycket nöjda med det arbete som arkitekten gjorde. Det blev mycket balanserat jämfört med utgångspunkten. Vi är särskilt nöjda med att vi har två stora sovrum med förråd och ett gott, rymligt vardagsrum som berättar för kabinägarna.

FÖRE OCH ETETR: Till vänster är det sättet som stugan var ursprungligen. Mitt i arkitektens förslag. Till höger när kabinen så småningom blev. Foto: Ill .: Hytteeier / Gunnar M Næss

Klicka här för en större version av ritningen.

Allt blev större

Ursprungligen var stugan över 70 kvadratmeter. Efter utbyggnaden har bottenvåningen nått 105 kvadratmeter. Antalet sovrum är dubbelt, badrummet och toaletten är nya och moderna, och köket, matplatsen och vardagsrummet har blivit större. Dessutom har det varit värmekabel i ingången och på badrummet.

Från badrummet till sovrummet

HÖGRE Vardagsrum: Stugan byggdes ungefär en meter i längd, så att vardagsrummet var större. Foto: Foto: Bård Jørgensen

Stugan byggdes 1976 och innehöll två sovrum, loft, kök, badrum och hall. Det gamla badrummet låg bredvid ett sovrum.

Inom arkitektens förslag infördes badrummet i sovrummet, vilket gjorde det större.

Detta förändrade familjen och behöll storleken på det ursprungliga sovrummet medan det gamla badrummet blev omgjort till ett litet sovrum med våningssängar.

En annan förändring var att familjen gjorde om den ursprungliga verandaen, medan arkitekten hade föreslagit att hålla verandaen. I stället byggdes en ny tid med värmekablar.

Två nya sovrum

Med den nya förlängningen på plats, var antalet sovrum utökat från två till fyra. Stugan rymmer 12 personer när loftet också används med två sängar. Den gamla verandaen blev till ett inredningsgolv med hyllor från golv till tak. Tanken var också att omlägga ett fristående hus med en bilaga till en bilaga, men det har just varit grunden.

BOENDE: Den nya utbyggnaden gav plats för två sovrum och ett badrum med dusch. Foto: Foto: Bård Jørgensen

Switched möbler och beklädnad

Stugan köptes 1993. Den byggdes mellan 2008 och 2009, och det var samma byggmästare som byggde den 1970 som stod för utbyggnadsprojektet.

Förutom förlängningen av stugan, använde familjen möjligheten att förnya den. Ytterkläderna byttes och isolerades och alla möbler förnyades. Inuti, en ny panel installerades i taket.

NYA SOVRUM: Den inbyggda gav plats för två nya sovrum. Foto: Foto: Bård Jørgensen

något egna verk

Arbetet i huvudsak utförts av byggaren, men eftersom kabinen ägaren själv är utbildad byggnadsingenjör, designad och riktade honom allt själv.

Dessutom membranet han på den nya badrum och flisla detta monteras inuti jet toalett, klippa gamla golv, låt skiffer eldstad och skorsten och målade och glasyr kök.

Läs också:

STOR PLATS: Med den nya förlängningen fanns det mer utrymme i matsalen. Dessutom ersattes de flesta möblerna. Foto: Foto: Bård Jørgensen

Den lodge utökades i alla slut

Cool stuga havet

Se Seacabin transformation

Här är det nya namnet överst

Nytt badrum: Med tillägget, utrymmet för en hel nytt badrum. Dessutom flyttades biotoaletten från en fristående bås. Foto: Foto: Bård Jørgensen

ADVERT

Mest populära