All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Se innan du målar

Många människor kämpar för att bestämma när man ska välja nya färger för hemmet av fullständigt förståeliga skäl. det finns nästan otaliga möjligheter. Färgleverantörerna blir därför alltmer upptagna vilket gör det enklare för dig att välja.

Under 2014 lanserade Nordsjö Visualizer-appen för smartphone och surfplatta. Appen visualiserar hundratals olika färger på väggarna i ditt eget rum - i realtid! Sedan lanseringen av appen har den laddats ner över 10 miljoner gånger.

Nu de kommer med en ny version, baserad på forskning som visar att 30 procent tycker att det är svårt att föreställa sig hur en färg kommer att se ut i rummet, och 39 procent diskuterar färger med vänner och familj innan de väljer.

Test och diskutera

Den nya versionen av Visualizer kommer inte bara att göra det lättare för dig att se färgen på väggen själv - det gör det också möjligt för dig att dela vad du tittar på med vänner, så att de tillsammans kan diskutera färgsättning.

Den nya versionen av Visualizer ger dig möjlighet att diskutera färgval med vänner och bekanta innan du står med färgprovet i handen. Det blir enklare att prova nya färger.

- Den nya versionen ger dig möjlighet att prova nya färger, snabbt visualisera resultatet och dela det med vänner för fler synpunkter, säger Per Nimér, designchef på Nordsjö.

Ny och förbättrad

När du väljer en färg i vardagsrummet är bara det bästa bra. Därför har Nordsjön utvecklat appen ytterligare för att göra färgen ännu enklare och mer inspirerande. Bland annat gör videofunktionen det möjligt att visualisera färgerna med rörliga bilder som förbättras, och det är också möjligt att överföra färg från en annan bild så att du kan visualisera väggarna med den färg du vill ha.

Per Nimér, designchef på Nordsjö, tror att ny teknik kan hjälpa oss att prova lite mer färg i hemmet.

Säker Val

Det är viktigt att du är bekväm med valet du tar. Det är en bra idé att spendera tidstestning innan färgen ska köpas.

- Välja väggfärg är det viktigaste du kan göra för att påverka tecknet till ett rum, och jag ser en trend där vi vågar allt när det gäller målning - även i Skandinavien! Med dagens teknik, den totala färgval lättare, och vi tror och hoppas att apparna kan öka kreativitet - när vi vågar spela oss mer med färg, och vi är övertygade om våra val, säger Nimer.

Du kan ladda ner Visualizer i App Store och Google Play.

ADVERT

Mest populära