All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Se lägenheten för lägenheten

[999> Här är del två i vår försäljning av en 2-rumslägenhet på Torshov i Oslo. Ägaren har nu besökt en skattskyldig för att få en objektiv bedömning av hur mycket fastigheten är värd.

Takrapporten är inte så omfattande som vad du förväntar dig för 2.000 kronor. Ändå kände hemförsäljaren att skattebetalaren gick mer noggrant på jobbet än de flesta av mäklarna.

Pris

Enligt skattebetalaren är ett självständigt prisbidrag för hemmet 1. 175 000 kronor. Priset på de sju mäklare varierade mellan 980 000 och 1.275 000 kronor.

Tre av fastighetsmäklare har kommit nära värderarens värdering. Remax ansåg att lägenheten var värd 1, 150 000 kronor, medan Exact och DnB slutade på 1 200 000 kronor.

Notar var företaget längst bort från värderarens bedömning. Tar tipset för 980. 000 kronor. Det är nästan 200 000 kronor lägre. Måndag nästa vecka kommer vi tillbaka med en detaljerad förklaring av vad som kan vara anledningen till att Notar är så lågt.

The Big Choice

Vårt hemförsäljare har nu övervägt de sju erbjudandenna från mäklare och valet har fallit på Remax. Remax var oöverträffad i pristestet på avgiften, men det var inte uteslutande varför de valdes.

- Denna mäklare gav intryck av att känna till det lokala området. Det verkade som en trevlig och seriös person, som hemköparen kan räkna med.

Remax hade också sex annonser i priset, alla andra hade bara två. På den lite osäkra marknaden idag tror vi att det var en bra försäkring, säger säljaren.

Genom att välja en lokal mäklare kommer hyresgästen också att ha nytta av att lägenheten uppvisas i mäklarefönstret.

Lägenheten kommer att visas i helgen, och inom en vecka eller två kommer vi tillbaka med mer information om hur försäljningen gick.

ADVERT

Mest populära