All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Se och rösta på de nominerade

[Ogiltigt objekt (NAV)]

I omröstningsobjektet till höger kan du ge din röst. När du väl har röstat kan du se vad andra har röstat. Om några dagar kommer vi att sammanfatta vilka bostadsområden som vann tävlingen.

Observera att kvadratmeterpriset är ett pris. Genomsnittliga kvadratmeterpriser är härledda från statistik över bostäder som säljs eller säljs nu.

1) Skillebekk. Stora gamla byggnader med grädde sylt på utsidan ?? ?? som tas hand om. Många fina franska balkonger. Ligger attraktivt mellan Bygdøy allé och Frognerkilen, och ofta med stor fjordutsikt. Alla butiker och shopping i närheten. Buss och spårvagn precis utanför dörren. Gångavstånd till centrum tar cirka 15 minuter. Skip-O-Hoi ?? raka ner och lyft segel efter jobbet.

Genomsnittlig kvadratmeterpris (cirka): 32 000 kr.

2) Holmenkollen. Skogssnows Paradise. Nära skog och land, och över bullret och förorening av staden. Fantastisk utsikt, bra hus och barnvänligt. Få mataffärer i närheten, men annars saknar du shopping. Tunnelbana till stad tar 20-30 minuter.

Genomsnittlig kvadratmeterpris (cirka): 27.000 kr.

3) Nordstrand. Gamla, stora, ärafulla villor nära havet. En minus är dock den upptagna och bullriga Mosseveien som skiljer bostadsområdet från havet. Flera platser på Nordstrand är förmodligen den bästa utsikten över landet ?? över inre Oslofjorden och själva staden. Spårvagn, tåg och buss till stadens centrum tar 15-20 minuter. Stor shopping måste ske till stadens centrum, men det finns ett par stadskärnor på Nordstrand, och landets bästa mataffär, Jacobs, ligger också i området.

Genomsnittlig kvadratmeterpris (cirka): 25 000 kronor.

4) Slaget och Vålerenga. Rökig och verklig trädhus bosättning som har renoverats. En liten stad i staden ??. Centralt beläget, men väldigt tyst. Kan gå till centrum på 20 minuter. Buss och tunnelbana i närheten, bara några minuters bilresa till stadens centrum. Mat du köper, men annars inga spännande köpmöjligheter. Det finns inte heller kaféer och restauranger.

Genomsnittligt kvadratmeter pris (cirka): 24. 000 kronor.

5) Frogner. Närhet till slott och kungligheter. Gamla, välrenoverade byggnader och ett oslagbart nattliv. Stadens mest korrekta adress ??. Shopping hittar du strax utanför dörren och du kan gå till centrum på 10-20 minuter.

Genomsnittlig kvadratmeterpris (cirka): 27 500 kr.

6) Grünerløkka. Ungdoms coola paradis, med kaféer och bohemsk kultur. Oslos svar till Paris ?? Latin Quarter. Central men har också sitt eget centrum ??. Frågan handlar bara om ?? Løkka ?? är på väg att kväva sig själv. Området är ganska dyrt och många av de unga hippiesna har inte längre råd att stanna här. Om området domineras av äldre människor kommer det förmodligen att förlora några av de bohemiska naven.På Grünerløkka hittar du ett antal specialaffärer, men inte ett komplett utbud av inköp. Spårvagn och buss till stad tar några minuter. Du kan gå på 20 om du använder dina ben. Floden karakteriserar också området positivt.

Genomsnittlig kvadratmeterpris (cirka): 25 000 kronor.

7) Old Town / Grönland / Töyen. Utländska och exotiska. För de som slutat äta potatis, kommer de att välja och försvåra i utländska restauranger och lokala pubar. Kanske är det idag vad Løkka var för några år sedan. Du kan gå till stan på 10-20 minuter, och buss, spårvagn och tunnelbana tar bara några minuter.

Genomsnittlig kvadratmeterpris (cirka): 21. 000-24. 000 kronor.

8) Grefsenkollen. En av stadens bästa vyer och kort avstånd till skogen och åkrarna. En något mer populär och diskreta vilarrök, jämfört med Holmenkollen och andra västerländska byar. Ett fullpaketpaket tar dig till stadens centrum för att hitta, men Storo Center ligger ganska nära. Buss och spårvagn använder ca 20-25 minuter till centrum.

Genomsnittligt kvadratmeter pris (cirka): 24. 000 kronor.

9) Majorstuen. Där Grünerløkka före Grünerløkka blev Grünerløkka. Fortfarande dynamisk, med många affärer och ett rikt nattliv. Kanske stadens bästa shoppingområde. Den upptagna Kirkeveien drar ändå lite ner. Ganska många ungdomar, men inte exakt hippies.

Genomsnittlig kvadratmeterpris (cirka): 27 500 kr.

10) Malmøya / Ormøya. Vacker havsolla - här kan du skrälla räkorna och öppna vitt vin vid vattnet. Butikerna är väldigt få, men bussen tar bara 15 minuter till stadens centrum. Det är dock en nackdel att delar av Ormøya påverkas av den stora containerhamnen som delvis sträcker sig in i ön.

Genomsnittlig kvadratmeterpris: Har ingen statistik.

11) Bygdøy: Snobbelandsbyen med egen nakenstrand. Bygdøy är en charmig halvö med kort avstånd till storstaden. Trevliga villor, många med eftertraktade stränder. Stadens bästa möjlighet att bada tillsammans med många andra gillar. Bussen går till staden på 20 minuter. På sommaren kan du köra en båt till Aker Brygge.

Pris per genomsnittligt kvadratmeter (cirka): 35 000 kronor.

12) Ullevål Hageby. En liten bit av England mitt i Oslo. Klassisk kappa med urbarnsbarn och äldre äldre. Spårvagn och buss till centrum, men du kan också välja att gå på 30-35 minuter. NB. Fotbollsmatcher och universitetet ligger i omedelbar närhet.

Medelantal kvadratmeter pris (cirka): 30 000 kronor.

13) sågar. Gamla arbetsområden där kombinationen av renovering av gamla hus och införandet av nya gårdar har ökat standarden. För dem som gillar att gå ut på trendiga stigar, men vill gå hem för en lugn plats efteråt. Akerselva är sommarens oas. Buss och spårvagn till staden tar cirka 15 minuter, men det går att handla på en del i området.

Genomsnittlig kvadratmeterpris (cirka): 22. 500 kronor.

14) Torshov. Soria Moria-biograf och teater, klassisk Torshov-arkitektur, Strøm-Larsens korv och tillräckligt med kaféer och bruna pubar. Med Torshov Park och Akerselva som gröna oaser. Gångavstånd till höftslingan. Buss och spårvagn till staden tar cirka 15 minuter, men det är också möjligt att handla en del i området.

Genomsnittlig kvadratmeterpris (ungefärligt): 23 000 kr.

15) St. Hans Haugen. Fina gårdar i västerländsk stil, men livet har fortfarande en lugnare takt än vad andra centrala västbanker erbjuder. Mette-Marit-effekten ser inte ut som den. Du kan gå till stadens centrum på 10-15 minuter.

Genomsnittlig kvadratmeterpris: Har ingen statistik.

16) Aker Brygge. Exklusiv havsluft med hög kändisfaktor. Aker Brygge är platsen för dig som är hungrig för nattliv och möjlighet att träffa kända och rika människor. Lägenheterna brukar vara hög standard, och särskilt de med en bra utsikt, ökar priserna i de högre luftlagren.

Du har alla tänkbara köpmöjligheter runt dig, och bor nästan i mitten av Tiger Island.

Genomsnittlig kvadratmeter pris (ca): 35. 000-40. 000 kronor.

ADVERT

Mest populära