All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Säkerhet i en låda på väggen

Det finns åtgärder som gör att du kan säkra ditt boende mot obehöriga gäster.

Med hemlarm och säkerhetsåtgärder kan du sova lugnare på natten. Något grepp får dig också att spara pengar.

De flesta försäkringsbolag ger rabatter på hemförsäkring om du installerar larm och gör andra sätt att säkra ditt hem. Kontakta ditt försäkringsbolag och fråga vilka åtgärder de erbjuder rabatter på.

Det finns många typer av bostadsalarm, men i princip verkar de som att utlösa ett larm.

Nightman

Det som är viktigt är att ha ett hemlarm som hör samman med ett 24-timmars larmcenter. Larmoperatören kommer att ta emot signalerna och bearbeta dem enligt anvisningarna och avtalet den nuvarande kunden har med företaget. Larmcentralen skickar ut vikter.

Spara livet

Den senaste undersökningen från den norska kundbarometern visar att G4S har de mest lojala kunderna.

- Jag tror att den viktigaste uppgiften med ett hemlarm är att rädda liv och värderingar om det brinner. G4S Alarm Center passar också när kunderna sover. Är de på semester, kommer larmcentralen att se till att det svarar om det finns ett inbrottslarm, brandlarm eller larmvarning eller gasläckage, säger kommunikationschef Maria Conradi från G4S.

G4S har ett avtal med brandkåren att även flytta över obekräftade bränder till abonnenter med Fire + abonnemang. Med en nyckelskydd i husväggen får de snabbt tillgång till boende.

Sensorer

Ett bostadsalarm är en central enhet ansluten till flera sensorer. I en liten lägenhet kan den hålla en rökdetektor och en magnetisk kontakt på ytterdörren. Naturligtvis är det i större hus nödvändigt att ansluta flera detektorer - rörelsedetektor, flera rökdetektorer, vattendetektorer och liknande.

Enkel installation

Installationerna är trådlösa och görs på en till två timmar, beroende på egenskapens storlek. Inspektion och installation kommer att äga rum samma dag. Larmbolaget måste ha en dialog med kunden, ge säkerhetsråd och fråga klargörande frågor. Du samtycker till en lösning baserad på din familjs behov. Säkerhetsrådgivaren passar detektorerna och testar systemet mot larmstationen för att fungera korrekt. Då finns det en träning i systemet.

Huset är markerat med larmskylt och årlig länk som indikerar att larmet är aktivt och att larmet tas emot från larmcentralen.

När säkerhetsrådgivaren lämnar ditt hem, är du säker med larm och huset är markerat.

Felsäkerhet

Vissa väljer skyddsskydd av huset. Det vill säga att de kan röra sig fritt inuti huset även om larmet är på. Andra väljer att aktivera ett larm när de lämnar hemmet eller har ett delvis aktiverat larm på natten vilket innebär att du kan flytta i sovrumsdelen utan att larmet går, men larmet kommer att svara på ett inbrott i vardagsrummet.

- Vi ser nu att allt fler också säkerställer sina hytter på samma sätt som hemmet. Vi ser också att befintliga kunder uppgraderar sina lösningar och når alarmgolv på 2: a våningen oftare än tidigare. Polisen varnar människor mot inträde stölder där husägare sover med fönstret öppet. En gardindetektor låter dig sova med fönstret öppet på 2: a våningen. Trädgårdsdetektorn varnar om en inbrott försöker klättra, förklarar Conradi.

Ringer dig

G4S tar emot tiotusentals larm varje dag. De flesta av dessa är lyckligtvis inte riktiga larm, men de larm som utlöses av kunden själv eller av en fluga som varit aggressiv mot en detektor.

- Om ett inbrottslarm utlöses vid ett hus larm kund och kunden inte kallar oss att avregistrera larm med rätt kodordet, eller till och med stänga av larmet med den korrekta koden, kunden kommer att kallas av panelen, förklarar Conradi.

Vågar kommer

Vid utlösande brandlarm kontaktar larmbolaget kunden för att kontrollera om det är brinnande eller inte. Tack för kunden, vi skickar omedelbart vikter.

Innan du lämnar för sommarlov, kan det vara klokt att se till att larmföretag har rätt kontaktinformation på dig, om du har bytt telefon i det förflutna.

Vaktarna är på väg hela tiden, och bilarna omdirigeras när ett alarm utlöses. Vaktarna kommer så fort som trafiken tillåter. Förmyndare har inte nödfordon i linje med polis och brandmän.

- Vi finner att kunderna uppskattar att väktaren visar omsorg och ordna praktiska saker för dem om de har haft inbrott, säger Conradi.

Åtgärder som gör fastigheten säkrare:

Se också:

att rengöra silikonfogar

Silikontätningar snabbt blir smutsig och ful, och kan vara svårt att få ren. Men med dessa tips får du vita vittor igen.

Centralenhet - Om du har ett larmsystem är centralenheten dess hjärna. De trådlösa enheterna i systemet är anslutna till centralenheten. Om en av enheterna hämtar rörelse e. L. Centralenheten kommer att meddelas och varna larmstationen, som sedan initierar åtgärd.

Trådlös rörelsedetektor - avger infraröd strålar när den är påslagen. Om dessa strålar bryts sänds en signal till centralenheten som sedan varnar larmstationen.

Trådlös magnetkabel - Bestämmer om ett fönster eller dörr öppnas. Så snart en dörr eller ett fönster öppnas, skickas en signal till centralenheten som meddelar larmcentralen

Trådlösa siren - varningar lokalt att det har varit möjligt inbrott i bostaden. Finns även med ljus.

Akustisk glasdetektor - fångar ljud av kraschglas, som sedan utlöser larmet. Den akustiska glasdetektorn behöver inte fästas i själva fönstret, men kan placeras några meter bort.

Videoövervakning - gör att du kan hålla koll på ditt hem över internet när du är borta. Tänk på att det inte alltid är tillåtet att övervaka offentliga platser eller egendom hos andra.Därför noggrant överväga kamerans plats.

ADVERT

Mest populära