All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Säkra ditt hem innan juluppehållet

Många väljer att fira jul på andra kanter i landet eller till och med utomlands. Vi packar våra kläder och julklappar, stänger av lamporna och lämnar.

Men tomma hus vid jultider kan leda till olyckliga situationer. Brand, läckage och inbrott är vanligast. Innan du låser dörren är det därför lämpligt att vidta några försiktighetsåtgärder för att säkerställa att allt kommer att vara som förväntat när du kommer hem.

Här är sex råd som kan vara värt att följande:

Jul på stugan: Foto: Colourbox

Stäng av dekorativa lampor

Låt inte elektriska dekorationer som julstjärnor och ljus i fönstret eller julgransfoten när du reser bort, men dra ut kontakten. Sådana dekorationer kan, om olyckan är ute, orsaka brand. Av samma anledning bör du också stänga av dem när du är hemma.

Men låt lite ljus stå på

Ett hus i envis mörkret ropar hela dagen ut till hela världen att det inte finns någon hemma. Låt därför några av lamporna i hemmet stå på. Det bästa är om du har en tidsinställning på ljuset så det växlar mellan tid och tid igen vid olika tidpunkter på dagen.

Läs också:

Undvik bostadsbrand!

Oavsett om du äger eller hyr bostaden, är du ansvarig för säkerheten i ditt hem. Kan ni garantera att din familj kan sova säkert på ...

Stäng huvudkranen

I vintras var det väldigt många som upplevde frusna ledningar under jul och ytterligare uteover vintern. När vattnet fryser i rören riskerar du att rören spricker och orsakar stora vattenskador i hemmet. Därför stänger huvudkranen innan du lämnar en billig försäkring mot potentiell vattenskada.

Lämna värmen på

Du kan stänga av temperaturen med några grader när du lämnar men inte stänga av värmen helt. Både hus, växter och vattenrör är bäst om temperaturen stannar på en viss nivå.

Nabohjelp

Fråga grannen ta in din e-post och intensifiera en väg att vidarebefordra till din dörr om det skulle börja snö medan du är borta. På så sätt huset ser bebott

inte skryta

Fall inte för frestelsen att skryta på nätet som du går bort för semester. Ett oskyldigt blogginlägg eller ett meddelande på Facebook eller Twitter kan läsas som en inbjudan till potentiella tjuvar.

ADVERT

Mest populära