All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Möbler i växthuset - Trädgård <895>[SET:descriptionsv][REGUPFIRST]Du behöver inte gröna fingrar för att skapa en frodig trädgård.

Ägaren till denna charmiga trädgård och dess tillhörande växthus, som fungerar mest för ljus, verkar som att klippa och stänga är fruktansvärt tråkigt.

Han ville ha en välskött trädgård och spendera sin fritid underhållande vänner i lusthuset med god mat, goda drycker och bra jazz. Eller helt enkelt bara sitta där själv med en bra bok, en brandy och en fet cigarr.

Hans trädgård var redan väl planterad när han tog över fastigheten förra året, och det vackra växthuset, som ligger på en liten kulle, var också på plats.

I stället för att sätta in vackra och exotiska grödor i växthuset sätter han ett par mysiga möbler.

Han har lämnat gräsmattan, blommor och grön tillväxt till naturens naturliga krafter. Växthuset växer främst det goda livet, inte tomater, blommor eller andra buskar.

Huset har blivit ett extra rum, och är möblerat därefter. Ett stort matbord tar huvudtorget, medan en inre segel nyanser för solljus.

SKAPA TENSION: En enkel väg täckt av steniga höjder visar vägen genom den frodiga trädgården. Vad väntar i slutändan, kan du tro? Foto: Foto: Margaret M. de Lange

BLOMMETIPS: Frostig klättrare cardigan pryder den snyggare vid ingången till lusthuset. Vitburkar, kr 269 pr. st. , Olsens änka. Fällbar stol kantad mot väggen, Bistro från Fermob, kr 690, Blåmann Möbler. Lampskärm i korg, kr 1298, Inrikes. Linduk, producent Himla, kr 1499, Bolina. För en liknande typ av växthus, kolla paviljonger. nej eller trädgårdsmästare teknik. nr. Styling: Steen & Aiesh och juni Hjartholm. Foto: Foto: Margaret M. de Lange

INSERTERAD Lätt: En hylla går längs hela den långa väggen. Fyll i saker du gillar. Här är dockshoppet, Little Joseph, 169 kronor, järnfruktfat, By Lassen, 899 kr, båda från Works Interior. Styling: Steen & Aiesh och juni Hjartholm. Foto: Margaret M. de Lange

Längs den ena långsidan av växthuset går en lång hylla med plats för krukor, böcker och andra nödvändigheter.

I ett hörn finns utrymme för en dagbädd med många och mjuka kuddar.

En rustik lampaskärm hänger från taket, medan kuddar och textilier i grovt linne betonar den avslappnade stilen som kännetecknar både hem och ägare.

En bra kopp kaffe kan avnjutas på trappan, och på kvällen finns det ofta i brasan för att skapa humör.

Detta växthus har betonggolv på golvet, vilket är bekvämt om växthuset ska vara för ljust och mysigt. Men om du har trädgårdsmästare, kan det vara värt att låta några av golvet vara smutsiga att du kan plantera rätt i marken och även ha möjlighet att bevattna system.

Om du inte har de grönaste fingrarna, är det lämpligt att välja växter som inte kräver mycket omhändertagande, såsom suckulenter, aeonium eller bromelia.

Förverkliga drömmen

  • För växthus mindre än 15 kvadratmeter behöver du inte ansöka om bygglov.Kontrollera dock med kommunen vilka regler som gäller. Särskilt kolla hur nära grannens land du kan ställa in växthuset, och om det finns några begränsningar på hur hög byggnaden kan vara.
  • Tänk noga på vad du vill ha från ditt växthus. Skulle det finnas ett extra utrymme för din njutning, eller ska du bara använda den för att odla blommor och växter? Eller kanske borde det vara lite av båda? Gör en passande plan innan du beställer växthuset. En gyllene regel är att du vanligtvis behöver lite mer än du tror.
  • Att skapa ett växthus kan vara komplicerat, så om du inte är särskilt användbar, överväg att hyra någon som kan göra det för dig. Snickare kan göra detta.
  • Tänk också på platsen: Om du använder den för odling är det trevligt att ha mycket solsken, men om du ska använda den som ett lusthus, lägg det till ett område där solen inte barkar hela dagen.

GOD FERIE: På en gammal solsäng har en skumgummimatta en enkel dragning. Många kuddar skapar en avslappnad och välkomnande atmosfär. Quiltad filt i silke och bomull, kr 2990, vit bambu bord, kr 698, träfat, kr 449, allt från Anouska. Fågelbur, NOK 159, Arbetet Inredning. Styling: Steen & Aiesh och juni Hjartholm. Foto: Foto: Margaret M. de Lange

LA DET VOKSE: Växthuset har verkligen vuxit in i trädgården och omger omgivningen. Styling: Steen & Aiesh och juni Hjartholm. Foto: Foto: Margaret M. de Lange

Se också:

De bor i ett växthus

Hur snabba upp din gräsklippare

Detta hus smälter in i naturen

ADVERT

Mest populära