All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Säsongens hetaste färg anger

Utanför finns aldrig trendfärger på samma sätt som vi kan se i det inre, där till exempel apelsin betecknas som årets färg. I grund och botten borde man inte tänka på trender på alla utomhus, eftersom det finns andra faktorer som borde vara mycket mer räknar när ett hus får ny färg. Men när det sägs Det finns fortfarande utrymme för att tänka lite utanför lådan när man målar huset. Och det finns grepp som moderniserar färgschemat utan att kompromissa med det lokala samhällets harmoni.

Enligt Per Nimer, skandinavisk design manager på Nordsjö, är det inte svårt att hitta färger och andra åtgärder som är särskilt relevanta under dagen.

- Det finns många färger som känns moderna och intressanta för den här säsongen. Svart, hej svart, är fortfarande i tid, säger han.

Applicera fler färger

I inredningen är partitionering av väggarna med tvådelade eller gradienter en stor trend. Att använda samma teknik utomhus kan göra det lite länge, men att få inspiration från de mångfärgade väggarna kan fortfarande vara en bra idé. Nimér föreslår en uppdelning av huset i flera färger som ett spännande grepp.

- Om det fungerar arkitektoniska, en uppdelning av huset i svartvita effekten fullt, vilket innebär att man har en svart och en vit del. Eller dela huset i en färgad del och en grå del, tänker han.

Outdoor har naturligtvis den lokala miljön, naturen och grannar att uppmärksamma, men så länge man är medveten om skugga användning, det finns ingenting i vägen för att vara lite mer lekfull än det traditionellt har varit - särskilt i moderna hus, en mer varierad färganvändning fungerar bra.

- Gray är också alltid, men genom att använda 3,2 grå nyanser som spelar mot varandra får man genast en modernare och intressanta uttryck, tippar experten.

Användningen av flera färger är enklaste för hus med väggar och trä kombinerat, men kan även användas på hus med väggar eller väggar.

Här är några vita och några blågrå. För en ännu mer dramatisk effekt kunde man ha valt en helt mörk färg mot den vita.

ADVERT

Mest populära