All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Seamless Elegance

Många leverantörer har rörbeslag, dörrstopp, systemlistor och smarta klämmor för monteringslistor. Och de kommer i olika material som trä, MDF, plast och metall.

De små sakerna är bara små och därmed nästan osynliga, men de kan vara så viktiga både för deras användbarhet och för intrycket av det hela.

Rör röret runt rören

gömmer en dålig tävling.

Har du rör som sticker ut från golvet? Då är rörmattor en av de små saker du kan behöva. Manschetten är uppdelad i två så att de enkelt kan fästas som ett klämma runt röret.

- I många lägenheter och hus använder du radiatorvärme. Det kommer ofta att finnas rör från golvet och till radiatorelementen. Dessutom är det inte ovanligt att andra typer av vattenledningar stiger genom golvet, säger Tommi Landmark i Tarkett.

Eftersom trägolv är en naturlig produkt som flyttar, måste en öppning alltid placeras mellan parkett och vägg, samt trappor, rör eller anslutande golvmaterial.

- På samma sätt med en lista längs väggarna kommer det att finnas ett expansionsavstånd från parketten till rören. Vid vattenröret kommer en borr i parketten att ha en dålig kant. Då använder du rörbeslag som passar in i storleken för att täcka öppningen eller rörelse dimma. Det ger golvet en fin slutt på rören, säger Landmark.

Rören kommer i många olika färger och uttryck. Tarkett har ek, askkopp, bok, lönn och mörkfärgad design.

- Dessutom levererar vi rör obehandlade. Tipset är att ta ett prov av golvet till en färgbutik som blandar rätt färg, så golvet och manschetten har samma färg. För det första levererar vi rörmattor till parkettgolv, men de flesta laminatgolv ser idag ut som trägolv. Det är bara att måla dem om de vill passa, säger han.

Storlekarna på Tarkett-rörkragen är 17, 1 mm till 22 mm. Dessutom har de dubbla rör, vilket innebär två hål i en manschett och vanligtvis passar in i två rör.

- Vi levererar även utan hål så att du kan anpassa där det finns en annan diameter än standard. Detta är en rättvis bitterhet av golvet, betonar Landmark.

Visual Flow

En T-lista ska användas i alla naturliga öppningar i ett hus eller lägenhet.

Vid öppen planlösning är valet vanligtvis på stora, kontinuerliga golvytor. Men med parkettgolv måste hyllan kunna röra sig, så det är nödvändigt att flytta. Smarta systemlistor kan dock täcka över leder mellan parkettytor.

Placera inte för stora sammanhängande ytor. Maximal golvbredd är ca 12 meter och längd i styrelsens riktning 20 meter. Utöver detta kommer en rörelseförare att bryta av ytan.

- En T-lista ska användas i alla naturliga öppningar i ett hus eller lägenhet.Detta eftersom det kan finnas olika fuktighet och olika temperaturer i olika rum. Många kommer bara att ha ett kallt sovrum och ett varmt vardagsrum. Om golvet är kollapsat kan du få ett knäckt problem, säger han.

IBG har övergångslistor med olika dekorativa oljor. Dessa kan också hittas i uttrycket vitkalat ek, brun ek, grå ek och dekor som går till stenplattor. Dekorationsolja är en aluminiumremsa med fotograferad folie som följer profilen. Det ser ut som en självhäftande eikelist.

- Aluminium gör listan tunnare i övergångar mellan olika nivåer av parkett eller som slutar till dörrar. Det ger ett elegant intryck, säger Roger Johansen från IBG.

Dölj ledningarna

Plastplastformar som döljer ledningar.

Alla golvplattor för Tarkett levereras för spikning eller skruvning upp till väggen, men de är också profilerade på baksidan till klippet. Lösa klämmor kan skruvas in i väggen och dra sedan åt listorna. Sedan släpper du naglar och nagelhål.

Tarkett har serien "Digital Skirting". Ordet "skirting" är engelska för fotlistor. Serien består av ett urval av folierade listor, digitalt fotograferade, så listan ser ut som golvet. Det ger en sömlös övergång till golvet.

En fin liten detalj är att det finns utrymme för lågspänningskabel bakom listorna.

IBG har plastgjutningar (PVC) med dekorativa oljor och dörrportar i PVC med clips där tråden kan döljas bakom. Dessutom har de PVC-listor som ser ut som trälistor. Södra Interiör har också ett brett utbud av lister.

Fler smarta funktioner

Eleganta dörrsteg från IBG.

- Inte alla är medvetna om att dörrstopp finns i mer eleganta versioner än standardutgåvan i gummi. Dörrstopp limmas på golvet eller i sluttande tak och flera andra ställen. Våra dörrsteg finns i vit, mörkbrun, silver och eikefärg samt mässingsfärg. Det är lite besvärligt så att du inte går vilse med din dörr, säger Johansen.

IBG har också trappor som används där golvet går i ett med trappan.

- Vissa vill ha en silverfärgad yta, medan andra vill att trappan ska vara minst synlig. För låg vision är det en del av Universal Design för att skapa en kontrasterande färg, så att du kan se det yttersta steget för låg vision ", avslutar han.

ADVERT

Mest populära