All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Annie och Ivar reser från Italien för att komma till stugan i Søgne

I öster finns glänsande holar och skivor. Inuti är en lunatisk skärgård med fjordar och vikar som skär in i landet.

- Känslan av kärlek kommer när vi sätter foten på stugan. Det första vi gör är att göra gott kaffe och lägga oss på stenen utanför köksdörren, säger Åse Line. Hon och Ivar bor i Florens, och tenderar att ha en lång enhet med trafikstockningar från Stavanger bakom dem utöver flygningen från Italien innan de slutligen kan andas ut. Trots att de kommer sent, blir de i solen. På grund av platsen i väst, flyter solstrålarna från tidigt morgon till sen kväll.

Utan att stanna

Att vara i stugan verkar vara annorlunda än hemifrån. Därför är den formad att vara mycket utanför. "Behovet att gå ut för att komma till sovrummet eller toaletten ger en känsla av att vara på en vandring", säger Ivar.

- När vi tittade på tomten var det bara träd, stenar och stenar. Jag trodde inte att det kunde vara möjligt att bygga något här! Men Ivar har 3D-vision och visualiserat det för mig genom att bygga en liten modell av balsalteatern, säger Åse.

Ett viktigt inslag i den arkitektoniska kabinen är att de kan granska det från flera lag. Det ger nära kontakt med naturen.

Stugan är inredd med ljusa färger som värmer och ger en stor värme, även om dagsljus översvämningar i genom stora fönster, även i sovrummen. Åse var lite skeptisk till en inverterad vy. Hon är glad att hon övertalades av arkitekten. - Det finns ett stort fönster i ett sovrum som vetter mot berget med ett träd framför. Det är den vackraste målningen av alla!

vardagsrum med stora fönster ger en bit av en vy mot banan, och köket är central, både på plats och i åtanke. Att familjen älskar mat är ingen hemlighet. Goda måltider med vänner och familj värdesätter dem höga.

A VIEW OF OUTDOOR: Det är bra med en kaffekopp på utkik strax utanför köket. Ägarna rekommenderar att blåsa så mycket som möjligt och anpassa stugan till tomten.

BRA ÖVERSIKT: Livet vid havet kan följas från soffan. Glasytan är som en föränderlig målning på väggen.

Värmefärg: Floodlight-strålkastaren känns varm mot de ljusa färgerna med sand och jordtoner. Lampan från Poul Henningsen ger ett varmt och varmt ljus. Stolar av Poul Kjærholm, soffa och bord från Bolia.

TRANSPARENT: Vindrutan mellan bänken och huven ger ett bra arbetsljus. Fönstret gör det också möjligt att titta rakt igenom stugan för den som kommer nerför den lilla kullen från vägen ovanför.

RUM: Eldstaden bildar en naturlig distinktion mellan vardagsrum och kök.

Lukten av havet

De är också förtjust i båtturer till Hollen, sandstrand på Aros och restaurangen i Ny-Ålesund. Barnen i åldern 15 och 20 år har vuxit upp med båtliv.- Båtturer i den vackra skärgården och känner lukten av havet, det är stugelivet! Det finns också fågelskådningar, ljudet av vågorna och östersprickningen.

Havsbotten öppnas, och under taken kan närheten till havet nöjas precis om vilket som helst väder. Med ett glödande eld i förgrunden blir sprickan från elden en del av atmosfären.

- Här får vi energi, både inifrån och ut. Inuti spelar vi spel, läser, lagar och samlar runt matbordet. Utan vi möter stugor, går på promenader eller tar en båttur till Kristiansand. Ett bra liv i stugan är att komma undan från vardagen, hitta lugn och njut av tystnaden.

NATURTOMT: Sprängning bort det vackra berget var i ordning. Stenen används ofta som en sitsenhet. Att de måste gå ut ur huvudhytten för att komma till sovrummet och badrummet ger en förstärkt känsla av naturen. Gäst sovrum till höger, sovrummet bakom glasfönstren i mitten. Bakom stenen är köket.

NATURTOMT: Arkitekten har format stugan i två delar med spännande vinklar som bildar en tunn tonfisk. Att taken kraschar gör att du ser mer av havet ovanifrån.

PRIVATE FUNKTIONER: Sovrummen är byggda för sig själva, och gästrummet har en separat ingång och handfat. Runt kabinen finns en stor vandringsled i skogen och fälten.

BRYGGEN: Rockknuckeln träffas av bryggan, som är en underbar bas för livet på och vid havet.

KÖK: Utöver badrummet har vatten hällts i ett minikök.

HOPPER UTI: Årets första bad händer redan i april.

ADVERT

Mest populära