All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Repa plattorna

Tyvärr finns det dåligt med sådana produkter som reparationer glasyr plattor.

- Vi får många förfrågningar om detta, så det är mycket tråkigt att det inte finns någon bra produkt för att reparera repor i glasyr, säger Björn Haug på Höganäs.

Det är möjligt att måla plattorna, men det måste alltid betraktas som en tillfällig lösning. Badrumsplattor fylls ofta med rester av lime och tvål, vilket ger dålig vidhäftning till färgen. Dessa rester är vanligtvis mycket svåra att avlägsna. Särskilt gäller detta för lederna eftersom de är så porösa. Du kan vara lycklig och få ett målat golv med god varaktighet, men du bör också vara medveten om att färgen kan börja falla av snart.

Du har verkligen tre val om ditt badrumsgolv, du kan välja att leva med repor, byta plattor eller måla dem.

Om du väljer att måla, kan du göra det på följande sätt:

Wash

alla spår av fett, smuts, kalk, tvål etc. måste bort - både kakel och injekteringsbruk. Du kan antingen tvätta med ättika (vissa ättika till fyra delar vatten), eller klor först och ett starkt rengöringsmedel med förnedrande effekt efteråt. Oavsett ditt val av tvättmedel måste du vara mycket noggrann och skölj väl med rent vatten efteråt.

Slip lätt

När kakel och fogar är helt rena, sanda dem med ett fint sandpapper, till exempel majs 150 eller 180. Ta bort allt slipningsdamm.

BAKGRUND

Eftersom det här är ett badrum, ska du använda golv och måla baserat på olja. För rum som utsätts för mindre slitage kan vattenbaserad vidhäftning och färg användas till fördel.

Färg

Måla två lager med en oljebaserad golvfärg.

ADVERT

Mest populära