All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Skolstart och nytt rum

Förutom skolväskan är mitt "rum" den viktigaste signalbäraren när frisen eller podet visar omvärlden som de är. Barnen är inte gamla förrän de har sina tydliga åsikter om färg och stil och de gillar att visa den.

Du borde inte ha besökt ett hem med små barn långt innan du får frågan: "Vill du titta in i mitt rum? ". Från de är ganska små identifierar de med deras "rum", som de betonar, så att både intressen och vad de tycker om är lätt att se. Och vad förändras då barnen blir större.

- Vi vet säkert en sak, när barnet växer och blir äldre, förändras allt lite! Men en sak förändras inte: att ha en personlig stil i sovrummet är mycket viktigt, om rummet delas eller inte, säger Tale Henningsen. Som moder till två, inredningsarkitekt och kreativ ledare i detaljhandelskedjan, Fargerike, kan hon prata om barnrum och renovering.

Muterad rosa och vit i kombination med arvsmöbler ger en romantisk och lantlig atmosfär som tilltalar många unga damer.

Fina att barnen har åsikter

Några "bara hatar" fina färger och vill experimentera lite med andra uttryck. Föreställ dig så coolt att bjuda in dina vänner i sin egen lilla crumbling grotta. Det är snart ett humörligt humör med en sådan tapeter.

Hon har erfarenhet från många diskussioner, både hemma och på arbetsplatsen, och uppmanar föräldrar att lyssna på barnens önskemål, eftersom sådana diskussioner hjälper till att göra barnen självständiga.

- Som föräldrar kan det vara en utmaning när barnens önskningar skiljer sig från vad vi tycker är bra och lämpliga, men då är det bra att komma ihåg att en färg kan målas snabbt eller att prinsessan förlust lätt kan tapeteras när den Den rosa perioden är över, säger Henningsen.

Barnen är hårdare än vuxna

När rummet ska renoveras är det trevligt att få inspiration från utsidan. I detta avseende har Fargerike laget sin egen katalog för barnrum med spännande bilder och tips. Annonsen hos Fargerike har valt att fokusera på bakgrundsbildens möjligheter i denna broschyr.

- Bakgrundens mest magiska är alla möjligheter, och det är viktigt, säger Henningsen, som hänvisar till en studie som de har gjort om ungdomarnas preferenser.

Var inte rädd för att blanda mönstret. Så länge färgerna är inställda, kommer det hela att bli bra. Den grönmålade garderoben drar grön i tapeten och blir en tyst motvikt till mönstren i tapeter och textilier.

Index of Ideas

Du kanske tänker på en riktig pojkens rum? Det beror förmodligen på de rustika materialen och pojkarna på bilden. Det kan lika bra vara grunden för aktiva tjejer.

- Inga barn är lika - förutom en sak! De är hårdare en oss vuxna. De vågar, de vågar och de spelar. Och det blir bra! Så bra.Eftersom det är kryddat med ballerinas, elefanter, prickar, stjärnor och cowboys, säger Tale Henningsen.

Den visade tapeten tas från olika tapeter samlingar och leverantörer, och inte bara barns samlingar. Du kommer att få häftet på Fargerike butiker från vecka 32.

ADVERT

Mest populära