All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Skola för husköpare

Residential School för köpare att hjälpa alla dem som vill marknaden för att hitta dem ett hem. Oavsett om du är en första köpare utan eget kapital eller en köpare med erfarenhet från marknaden, borde du hitta några svar här.

Tisdag nästa vecka kommer vi att lansera en liknande skola för husägare.

Ska du köpa?

Den första frågan som rapporteras är om du alls borde köpa ett hem. Använd vår egen / hyra kalkylator och svara på hur mycket räntekostnader din nuvarande hyra kan täcka. Kom ihåg att dessutom kommer det att finnas avdrag på lån, och vanligtvis en hyra.

Om du vill köpa ett hem, eller inte, beror det på andra faktorer. Går du fel i ditt nuvarande hem, är rummen för få och familjen stor, eller har du haft tillräckligt med dina grannar? Då kan det vara dags att våga sig på köpmarknaden.

Ett hem som passar dig

Innan du börjar gå på visningar, kanske du vill bekanta sig med bostadstyper som finns.

En villa är inte densamma som en lägenhet med självhushåll. Vilken kategori ditt hem tillhör kommer att kunna fungera på priset.

I banken: Med lua i hand?

På displayen är det lämpligt att få ett finansieringsintyg i ryggen. Finansieringsintyget är din garanti till säljaren för ditt hemlån.

Kontakta fler banker och fråga om de kan ge dig en uppskattning av vad du kan låna. Men innan du går till banken borde du lära dig att förstå bankerspråket . Det är till exempel fördelaktigt att veta skillnaderna mellan seriella och livränta lån.

Är du osäker på hur mycket du kan låna? Tror du att du måste gå till banken med lua i hand? Här kan du läsa hur mycket du kan låna. Tänk på att bankernas standarder inte på något sätt är obetydliga. Om du använder DinSide betalningsplanerare får du reda på hur mycket lånet kostar dig varje månad.

Vissa banker tar högre ränta och avgifter än andra. Här hittar du en översikt över de billigaste bankerna.

Lär dig att läsa annonser

Översikt av bostadsmarknaden Skaffa via Internet eller genom att läsa annonser bostads i tidningar. Läsa bostadsannonser är ett separat ämne. Här lär du dig hur hemannonsen verkligen säger.

Visa på displayen

Nu är det dags att komma på skärmen. På en het marknad kan det vara svårt att vinna bland de många intressenterna som visas. Ett alternativ är för att kupa visningen.

Många tycker att det är svårt att veta vad man ska leta efter i vyn. Använd vår checklista för hemköparen.

Som köpare har du skyldighet att utreda, men det betyder inte att du behöver bära ett förstoringsglas på displayen. Men var medveten om de vanligaste bostadsfrågorna.

Vinn budrundan

Har du hittat drömhemmet, finns det stor sannolikhet för att många andra också har hittat det. Använd våra tips om hur du kan vinna budrundan.

Många tycker faktiskt att de erbjuder ett hem som är mindre än vad som anges i försäljningsuppdraget. I efterhand är det svårt att få ersättning. En bostadsadvokat uppmuntrar att bjuda per kvadratmeter för att undvika problemet.

Undvik prischock

Har du satsat på drömhemmet? Var inköpsavtalet kanske dyrare än du trodde? DinSide hoppas att du inte har glömt avgifter för heminköp.

ADVERT

Mest populära