All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Scanox-make för mer än 50 år

som sjutton sa Olav adjö till gården på Skotterud, en liten plats mellan Kongsvinger och den svenska gränsen, och satte kurs för huvudstaden och Oslo Sales and Advertising School. Livet är dåligt & rdquo; bonde Student & rdquo; behövde lite extra arbete bredvid studierna för att få ändarna att träffas. Olav trodde att ett jobb i det nordiska destilleriet kunde vara lösningen.

- Jag var inte obekant med destillation hemifrån trakter, så jag trodde att detta kan vara något för mig, skämtar Olav - men jag sattes i var kontorsarbete av olika slag. Den gick in och ut smidigt med en kombination av studier och arbete, men så en dag fick jag ett brev från kungen, som ville att jag skulle arbeta för honom för de kommande 16 månaderna. Jag kände mig tvungen att skriva min uppsägningsbrev till NoDest.

Tack vare fröken Paus

-. Innan jag kunde leverera avgång, sade min kollega fröken Paus, att jag var tvungen att tala position, men söker ledighet.. Jag kan tacka henne för att vara i samma affär. Som det är känt, NoDest & rdquo; föregångare & rdquo; till Scanox. Långt innan personal släpps från militären, blev jag kontaktad av en försäljningschef Tharaldsen, som ville att jag i hans avdelning när jag kom tillbaka.

Således började snöbollet rulla.

- Om jag själv måste säga det, tror jag att jag har en viss talang för kundservice och försäljning. Inom några år blev jag befordrad till beställa chef, och efter ytterligare några år i försäljningsorganisationen, jag uppnått den aktuella positionen för försäljningschef. Nu är jag sjuttio år gammal och måste bara erkänna att det är dags för yngre makter att ta över.

1. I juli blev han pensionerad.

Varför samma arbetsgivare

- Det finns ingen brist på möjligheter som har lett till att jag har förblivit trogen Scanox, men alternativen har aldrig kunnat locka mig att byta bete.

Det är inte alltid så lätt att sätta fingret på en isolerad relation som gör att människor blir lojala mot sin arbetsgivare. Det handlar om friheten att forma sitt eget arbete och arbete, det handlar om medarbetare, när det gäller kunder, och det kan innebära lite om de produkter som du förespråkar för. Hur som helst, på Scanox har vi lyckats. Inte många jobb har så liten penetration och så många anställda som kan ses med guldklockor.

Sporten

Vi kan inte nämna Olav Kristiansen utan att nämna sitt idrottsliga engagemang. När barnen, Ron och Irene var så stora att de fick kännedom om sport, var far till utrymmet. Haslum sport har varit Olavs andra hem sedan han och fru Inger flyttade till Bærum 1970.

- Jag kanske ärvt gener från berörda föräldrar, ler Olav, som har haft ett flertal möten och uppgifter som fotbollsdomare, coach och tränare i fotboll, bandy och handboll, samt ett antal uppgifter och uppgifter i sportsklubbens huvudstyrelse.

Pensionering

- Många pensionärer & rdquo; klagomål & rdquo; Gärna har de haft så mycket att göra efter att de gick i pension från arbetslivet. Kanske är jag en av dem, säger Olav.

- Min huvudsakliga styrka är försäljning, konton, förhandlingar, erbjudanden och sådant, men min pappa var en byggare och jag går inte längre för några praktiska uppgifter. Hus och stugor, både egna och barn, behöver renovering och reparationer.

De första beställningarna har redan kommit in, så orderboken fylls snabbt nuförtiden.

ADVERT

Mest populära