All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Skandinaviens vackraste block?

Skandinaviens läckageblock?

  1. Se bilder på Turning Torso

Tryck bild på fasaden:

Samark Arkitektur AB

Källa: Turningtorso. com Visa mer

- Turning Torso är 190 meter lång och med 54 våningar blir det Europas största bostadshus, säger Pia Sandin, marknadschef på Turning Torso.

Hela strukturen är uppbyggd kring nio olika kuber, vardera med fem våningar. Totalt har Turning Torso 150 lägenheter av mycket hög standard fördelad på kuben en till nio.

- Observera också att varje våning är byggd enligt samma princip: En fyrkantig del runt kärnan, liksom en triangulär del, delvis hållen av en yttre stålkonstruktion. Strukturen vänder 90 grader från botten till toppen, säger Sandin.

Spektakulär design: Hög kvalitet och många möjligheter

Turning Torsos ligger vid Malmö västra hamn och ligger inom gångavstånd från både centrum och stranden. På 1: a och 2: a våningen finns en separat ingång med 24-timmars reception och concierge-service samt kontorsutrymme. Förutom att hålla utomstående borta från fastigheten kan portvakten hjälpa till med bagage, taxi, tvätt och städning, och kommer att få leveranser, hyrbilorder och så vidare.

Det finns också en hög standard på lägenheterna:

  • Kalksten i entréområdena, ek på alla våningar utan badrum och kök, i valfria plattor. Kök och bänkskivor i badrummet är gjorda av granit. Badrumsutrustning är från Miele och Axors serie designad av Phillipe Starck, medan köksredskapet kommer från Gaggenau och Bosch. Takhöjden är 2,70 i vardagsrummen.
Klicka här för att se bilder på Turning Torso

Alla lägenheter har givetvis bredband och är anslutna till den lokala intranätet.

Innehavare har också tillgång till följande:

  • Egna utrymmen i byggnadens gigantiska vinkällare, bankettrum och mötesrum. På 43: e våningen hittar du också ett stort fitnesscenter med flera bubbelbad och bastu samt en relaxavdelning.
  • På 43: e våningen finns också tre boende med dusch och toalett om du skulle ha ett oväntat besök.
  • Båda 43 och 49 våningar kommer att vara stora visningsområden, så du kan vara säker på att alla dina gäster tar den fantastiska utsikten.
  • Förutom trappan kommer att gå tre snabba hissar hela byggnadens kärna är det dock två separata hissar i avsnittet kontoret.

Snart klar för omlokalisering

Vad tycker du om Turning Torso?

(Closed)

Läcker. Detta kunde jag trott (79%) 957

Helt uteslutet (11%) 129

Ok, men inte min stil (10%) 118

Avstvemningen styrs inte och speglar bara läsarens egna åsikter.

Byggnaden startade i slutet av juni 2001 och Turning Torso kommer att vara redo för omlokalisering under våren / sommaren 2005. Försäljningen startade i januari i år.

Lägenheterna kostar från 2, 2 till 13 miljoner svenska kronor. För en tre-rumslägenhet blir priset 4, 5 miljoner svenska kronor. Dessutom hyrs cirka 4 000 kronor månaden.

- Även om vi har varit försiktiga med marknadsföring, har vi redan en andel i den största lägenheten på 230 kvm, säger Pia Sandin. Det ligger på 53: e våningen i nionde kuben, och kommer att kosta nettosumman på 13 miljoner.

Vilken kundgrupp är den som vill bo i Turning Torso?

- Vi kan i stort sett dela köpare i två grupper, säger Sandin. De vuxna i 55 år och karriärinriktade människor i 30 och 40 års ålder:

I den äldsta gruppen, har barn oftast lämnat hemmet, och de är trötta på sina stora hus. Här bor de centralt, och på grund av höjden har de inte tillgång till nyfikna grannar och kan njuta av utsikten och våra goda tjänster i lugn och ro.

Den andra gruppen kännetecknas av ensamstående män, såväl som par födda i -60 och -70-talet. De flesta är karriärmänniskor, och för dem är nära Kastrup av stor vikt, en tydligt stolt Pia Sandin slutar med DinSide. nr.

Klicka här för att se stora bilder från drömgrupper

ADVERT

Mest populära