All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Skandinavisk stil

SOMMAR: I den nordiska stilen kombineras frodighet och minimalism. Foto: Foto: Bonytt

Vad kännetecknar stilen?

Utlandet är stilen skandinavisk modern. Den skandinaviska eller skandinaviska stilen präglas av ljusa inredningar med starka element av ljust trä, som gran och tall. Möblerna är enkla och opretentiösa och kännetecknas av ärlig materialanvändning: saker verkar inte vara något annat än vad de egentligen är. Betydande användning av naturmaterial som trä, ull, sten och läder. Konstgjorda material passar inte, varken glitter, glamour och fluorescerande färger.

Vad är typiskt för stilen?

Golden Age-möbler och belysning i skandinavisk design på 50-talet och 60-talet: Arne Jacobsens vågar och lampor av Poul Henningsen. I motsats till retrostilen kombineras dessa med modern skandinavisk design, till exempel en commuterlampa från Cecilie Manz, en ullsoffa från Norway Says och en generös del av Ikea.

Vilken typ av atmosfär skapar stilen?

Stilen är ganska könsneutral och du kan hitta både landsbygds- och urbana uttryck inom denna genre. Termen kan vara både cool och lös beroende på användningen av textilier och färger. Men stilen är alltid förankrad i lokal kultur, vilket skapar en hemtrevlig atmosfär. Inom den skandinaviska stilen kan du skapa både formella och avslappnade levnadsmiljöer.

Läs också:

Industriell stil

Shabby Chic

Eklektisk stil

Retro Style

ADVERT

Mest populära