All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Skandinavisk design på tapeten

Som av sommaren, skandinavisk design pryda väggarna i hela världen, rapporterar Sveriges äldsta och mest kända tapettillverkare Borås sade i ett uttalande.

Vi har sett lite av det förut, men nu kommer mer. I dessa dagar lanserar den svenska tapettillverkare Borås en tejpad kollektion med mönster av Arne Jacobsen, Stig Lindberg, Viola Gråsten och Lisbet och Gocken Jobs - kända designers i möbler och textildesign. Alla mönster är från 40-talet, 50-talet och 60-talet, och bra exempel på tidlöshet.

Den röda tråden är grön

International vinner skandinavisk design Ny terräng och stilen appellerar till allt fler.

- Mönstren är tidlösa klassiska och ett bra komplement till vår snäva, enkla interiörstil, säger Sissa Sundling. Den röda tråden i samlingen är den gröna floran, med blommor och löv i de flesta mönster. Det finns också lite godsaker för dem som föredrar geometriska mönster.

- "Rabarber" Jag kommer att ha en arbetsutrymme, för det ger så mycket energi med alla färgglada blommor, säger Torkildsby.

norrmän kommer också att ha

- "Vertigo" av Arne Jacobsen skulle jag vilja ha i köket under en marmor bänk med lite hög marmor remsa på väggen, säger Birgit Torkildsby.

Här är tapet- och textilleverantören Borge som står för lanseringen. Det kommer att hända i augusti, men redan nu hittar du banden på finndapen. nr. Designchef Birgit Torkildsby visar entusiastiskt kollektionen. Hon är säker på att norska väggar är klara trots att det finns en skillnad mellan vad som händer här och på "Sweet Brother".

"Vi är i en tid med mycket större fokus och medvetenhet om skandinavisk design, och de är färgade så att vi här i Norge kommer att hitta många favoriter", säger hon.

Hon uppmärksammar Arne Jacobsens mönster. Han är nog den som mest vet, och han har ett design språk som appellerar till många. Vissa frodiga blomstermönster från Gocken och Lisbet Jobs kommer troligen också att visa sig, tror hon.

- Dessa är korrekta, nu när natur och botaniska är viktiga trender, säger hon.

Vissa favoriter

"Vertigo" av Arne Jacobsen kommer också i rosa / guld. Också en av favoriterna enligt Torkildsby.

Vi utmanar henne att komma med en favorit. Det kommer att finnas två - åtminstone!

- Lyckligtvis finns det flera väggar i ett hem, så du behöver inte välja bara en, säger hon, och som Nalle Puh: Ja, tack båda. Det blir en blandning av geometri och natur, en kombination som hon tycker passar bra i en modern norsk inredning.

"Aurora" ligger i sovrummet, verkar Torkildsby. Den grå bottenfärgen skjuter ner intrycket. Med en gardin från tak till golv i en av de röda färgerna, är den perfekt för henne.

ADVERT

Mest populära