All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Scandinavian chic

Någon har förmågan att få ut det mesta av ett hem - med låg budget.

Vissa människor får också allt i inredningen, nästan vad som helst förändringar de gör. Nina Holst, den bästa bloggern bakom både stylizimo och stylizimoblog, är en sådan typ.

Eftersom de tittar hemma som en tillfällig plats, är de inte så angelägna om att göra de mest kostsamma förändringarna. Det handlar också om att göra små grepp och lura förändringar som gör hemmet attraktivt när det ska säljas.

Lätt att ändra

Deras hem, ett radhus i Drammen, var i grunden inte riktigt deras stil. Det var ganska bra, men inte precis som de ville ha det. Hon tänker tillbaka när de köpte hemmet för drygt två år sedan.

De hade bott i tio år i Oslo och i USA under en tid. Men då ville Nina gå tillbaka till distriktet hon kom ifrån. Med en brumunddøl på lasset. Faktiskt, lägenheten de letade efter, men hittade inte vad de drömde om. Istället blev det ett radhus på Åssiden i Drammen.

- Fördelen var att vi fick bättre utrymme. Här kunde vi göra mycket.

Nina Holst smuttar cappuccino, innan hon fortsätter:

- Men vi kontrollerat att det fanns gott om solen här, då.

BLACK WHITE: Nina är svag för skandinavisk stil och dekorerade med mycket svart, vitt och grått. Soffan och bordet är från Ikea, klockan på väggen är från Kähler, och affischerna är från artelimited. com och orkposters. com. Foto: Foto: Nina Holst

Kontrollerar solljus förhållanden

För Nina lämnar inga viktiga saker som sol och ljus åt slumpen när hon är ditt drömhus. På den fronten går hon faktiskt väldigt svårt för arbete. Har du sett Nina och samboaren sniffa runt ditt grannskap? Om så är fallet, kommer de att jaga på solen.

- Vi reser runt Drammen på platser där vi skulle vilja bo och då kontrollerar vi solens förhållanden. Det är viktigt att det finns solsken från morgon till kväll, ler Nina.

Drömmen om villor finns där, även om bostadsinköp inte behöver hända i morgon.

Vilket intryck får du från ditt hem vid första anblicken? Många kommer troligen att tro att det är klass och stil. Och att detta måste ha kostat. Den goda nyheten är att Nina är en löpare i att hitta lösningar som inte kostar en tröja. De klassiker hon äger, till exempel. Den stora majoriteten används. Och bara det sparar - det är bara ett viktigt nyckelord för Nina.

Tänk på lång sikt

FÖRBÄTTRING: Se hur trevligt Nina har stylat här. Skåpet är från Living, och bilden är från Photographic i Stockholm, fotografisk. eu. Lysstakarna är från Maritime Trust. De tuffa stolarna köps som används på finnen. nej, från ett gammalt par som var på farten foten. De är spraymålade i svart. Foto: PHOTO: Nina Holst

- Jag tycker att det är dags att ha något att spara, och att tänka på lång sikt.Då uppskattar du vad du köper.

I Danmark är klassikerna och specialprojekten ärvda. Den traditionen och tanken är något som Nina brinner för.

- Kanske kan det också vara så här. Jag skulle vilja äga några speciella saker som jag kan ha länge och det kan vara ärftligt, säger hon.

Smarta förändringar i köket

Färg, förändring av rymddelning och lite slipning av de gamla trägolv var vad som behövdes för att skapa det hem de ville ha. De gamla trägolvna gjorde hjärtslaget extra hårt när de var på display. För gamla trägolv är det perfekt att måla.

Köket är helt nytt. Men det är långt ifrån det. Här har det gamla köket placerats, medan paret har lagt på nya fronter och köpt en ny bänkskiva i ljusträ. Med tanke på att de kanske vill sälja ett tag vill de att köket ska se bra ut utan att spendera så mycket.

Älskar att uppdatera

Nina är inte rädd för att lansera stora och små renoveringsprojekt.

LAVBUDSJETT: Nina och samboaren vill få ut det mesta av sitt hem om de ska sälja utan att spendera så mycket pengar i den. Mycket för att de drömmer om ett fristående hus till sist. De har lagt på nya köksfronter från Ikea på det gamla köket och bytt till en ny bänkskiva från Bauhaus. Den är i vitoljad ek. Foto: PHOTO: Nina Holst

MARMOR: På en marmorplatta finns det något som behövs för att skapa en utsökt måltid. Foto: PHOTO: Nina Holst

- Är du praktisk?

- Jag gillar att tacka ja. Jag älskar verkligen renoveringsprojekt. Omsorg för inredning ger mig energi. Att göra något fysiskt mediterar för mig. Det är roligt att se förändring, men saker måste inte ta för länge, lägger hon till.

När samboeren är frånvarande kastar hon sig ofta in i några nya projekt. Då är det en fördel att han litar på vad hon gör. Någonting som kanske inte är så svårt när han delar hem med en av Norges mest populära och prisbelönta interiörbloggar.

Sedan 2009 har Nina, en grafisk formgivare, byggt inredningsplatsen stylizimo. com. På hennes blogg delar hon bra gör-det-själv-projekt. De är särskilt populära bland många av hennes läsare. Det faktum att hon är grafisk formgivare verkar mest som hon gör. Svartvitt i kombination med designklassiker, hemgjorda gör-det-själv-projekt, loppmässor och grön tillväxt är ett av hennes varumärken. Även hon kallar det skandinaviskt. En stil, många välkomna i tid.

Sök efter Finn

Klassikerna från Arne Jacobsen, Charles & Ray Eames - och Panthon hon köpt köpt. Hemligheten är enkel, men särskilt effektiv: Ställ in på fast sökning efter hitta. nej om det finns några föremål du drömmer om. Det finns några där ute som förmodligen kommer att bli av med dem. Om du bara är patient.

Den svarta och vita stilen är fräschad med guldmetaller och läcker marmor. Det mesta av det är från den lokala detaljhandeln. Och det kostar lika lite som det en gång gjorde på loppmarknaderna innan folk insåg att loppor är coola.

NÖDVÄNDIG FUNKTION: Dessa ljusstakar är från Maritime Trust. Foto: Foto: Nina Holst

skandinavisk design inspirerar

Stilistiskt har hon befann sig. Hon har varit genom många stilar hon också - som vi andra. Men de skandinaviska och skandinaviska designersna har alltid inspirerat.

- Jag älskar dansk design och inredning. Det är tidlöst. Jag är lite trött på att göra över nu.

Lys. Kontraster. Det finns också något som appellerar. Tre väggar är svartmålade, till exempel. Som en solid kontrast till de vita väggarna.

FULL ÖVERSIKT: På garderoben i sovrummet, avsluta bara dagens outfit. Foto: Foto: Nina Holst

AVSLUTAD: Här är det inte svårt att hitta godsøvnen. Nattduksbordet är från Kartell, lamporna köps och används av Arne Jacobsen. Spegeln är en loppa, och Twist a Twill matta kommer från ratzer. dk. Chanel-bilden köptes på Etsy. Foto: Foto: Nina Holst

GET Jobb sökes: I detta arbete genomförs och elegant. Väggen är målad med dämpad svart (matt) från Lady Jotun. Bilden är från hysjlundmork. com, medan kalendern på väggen är målad med målningar. Foto: Nina Holst

Vad då då? Paret drömmer om ett fristående hus. Samtidigt är de mycket nöjda med radhus och hem de har skapat. Det var så som de ville ha. Nina ständigt sparare, hon har några designobjekt Hon drömmer om:

- Jag drömmer om Swan och ägg stolar av Arne Jacobsen. Men då måste jag spara länge, säger hon.

Läs också:

Tips till prisvärda inredning

Denna Interiören är gratis

Dekorera svalna på studentbostäder

Sommar i rymden Det finns mycket man kan göra för att skapa en bra atmosfär på uteplatsen. Också när uteplatsen är liten. Här är den dekorerad med gröna buskar, lyktor och fina burkar. På väggen hänger en sommarhatt. Bordet är två puffar från Ikea. Foto: Foto: Nina Holst

somrig Krok: utemöbler från Ikea bjuder mycket hemtrevnad genom sommerseongen. Foto: PHOTO: Nina Holst

ADVERT

Mest populära