All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Bedragare närmar

Vissa bedragare sätta små locka annonser i tidningen, andra ringer på dörren för att använda överraskningsmomentet. Alla är klädda för tillfället; stövlar eller sneakers. En som rundan undrade äldre att köpa "lagstadgade brandstegar" dök upp i ett slags svepande uniform och sålda stiger till förskottsbetalning för hela grannskapet. Uppfinningen var lönsam för bedrägeriet. Dumhet känner inga gränser, och pensionärer är cyniskt svimmade av professionella brottslingar.

Dömd till fängelse

I mars i år var en 36-årig outbildad man dömdes till fängelse för förskingring och grovt bedrägeri. En äldre kvinna i Tønsberg rundades av mannen. Hon betalade honom 200 000 kronor år 2003 för att byta taket på sitt hem. Enligt domen var jobbet helt onödigt, och arbetet var så dåligt att det bröt taket.

Det hände under hösten 2003. Kvinnan hade problem med en liten läcka in i korsningen till beslag av en ränna. Hon såg manens annons i tidningen och fick kontakt.

Mannen gjorde en plats på taket och skar loss takplatta från en annan plats från läckan. Sedan berättade hon för henne att hela taket skulle bytas ut. Samma dag trädde den i ett skriftligt avtal för "fullständigt återupprättande av huset med ny beklädnad och isolering och vindtät buskar och nya fönster och belistning". Kontraktet var 300 000 kronor och det betalades 200 000 i förskott.

Domstolen tror att mannen distraherade kvinnan grovt, eftersom taket inte behövde ändras alls. Bedrägeriets bedrägerier gav bostaden ett negativt värde, eftersom båten var av mycket dålig kvalitet.

Lyckligtvis var kvinnan bekant med vad som hände innan fågeln flyddes. De grep mannen fast och kvinnan fick pengarna tillbaka.

Brandbekämpning

I en annan kommun gick en person runt och sa att han representerade kommunen och att alla husägare hade varit skyldiga att montera godis. Det var bara bluff och lögn. Många förbetalda både sopmaskin och eldstege, men levererade aldrig ett enda steg! Särskilt hårt, husägare drivs av bedrägerier som hänvisar till lagar och förordningar. Många kommer att ha saker i ordning och få prisvärd hjälp. Det finns för många svårt att föreställa sig som vanliga människor kan ligga rakt upp i ditt ansikte.

Storsjarmør

En enda äldre dam, lite söder om landet, förlovade en ung husmålare som kom till dörren med ett "bra erbjudande". Han fick förskottsbetalning till själva målningen och arbetet, men saknade en följare att samla färgfallen. Han lånade kvinnans trailer. Sedan dess har kvinnan inte sett varken mannen, hängaren eller hans pengar. "Han verkade så ärlig och bra," sade kvinnan.

Förtroende

Många människor är lustiga och brukade förlita sig på människor.Inte minst i stadsområden, men också i stadsområden.

I ett fall reagerade äldre par som hantverkaren bör ha en stor mängd kontanter som var fyllda i olika fickor kläder - inte i en plånbok. Ändå fick de processen att fortsätta. Ett gammalt ordstäv säger "det finns inget tack för otrohet".

Hur man skyddar

För att skydda mot bedrägerier är det viktigt att göra några körregler. Om du är på tidningsannonser, kommer du att uppleva en blandning av seriösa och passionerade skådespelare, och du måste göra ett filter.

Ett gott råd är att använda en granne, familj och vänner som rådgivare om du först väljer att använda andra än seriösa företag. Det fulaste är att fråga dig själv: Varför ska jag låta den okända mannen fly från huset jag älskar? Varför vill han ha förskottsbetalning? Vilka hänvisningar hänvisar han till? Varför så brådska med betalningen? Varför inte använda ett företag som har arbetat på plats i många år?

Tid och varsel

Ta tid. Om någon vill ge dig ett erbjudande, skickar de det i posten efter en inspektion. Säljaren av en brandstege kan lämna en broschyr, så du kan kontakta när du hört lite. Kom ihåg, du är chefen, och oförskämda scammers ska inte luras. Ring även grannar och vänner om du får mystiska önskemål. Varje sommar, kommer denna typ av bedragare i våra tidningar och i gurka tiden gärna fått en hel del. Men folk lurar. Varje år går folk till limp.

Om du faktiskt vill ha en produkt som erbjuds betalar du inte förrän du får varan i henne. Tänk på att det finns försäljning av varor utanför ett permanent uttag, och du måste ha dina rättigheter (attack deadline etc.).

Avtalspris

Några bedrägerier, som "taktakare", börjar utan att priset är överens. Håller inte med det Om du ingår ett sådant avtal bör priset vara förhandsgodt. Mer spekulera på att binda maximalt ut av husägare som inte ens fått ett visst pris.

Att erbjuda offerter

Bedrägerna använder aktivt katalogen för att hitta offer. Skatter och offentliga siffror är användbara. Här är internet ett bra hjälpmedel. Observera också mystiska telefonsamtal på sommaren. Någon ringer till prata med mannen i huset. Om du säger att du är änka, kan du ha frestat dig själv en bedrägeri. En resa i ett grannskap kommer också lätt att avslöja om det är yngre eller äldre som bor där.

Minns
Scammers:

• Ringar på din dörr

• Täcker dig med tidningsannonser

• Har klädd som hantverkare, sveper etc.

• Är fräcka

• ha pengar din

Scammers erbjuder:

• om du vill lägga på ditt tak

• Byta beklädnad på hus

• Byt rännor

• Installera brandstege enligt "lagen"

• Byta dina fönster

scammers:

• Vill förskottsbetalning

• Kör till banken eller ATM

• gör du registrerar bankgiro

• får du i underteckna ett kontrakt samtidigt överrumplas

för att göra

• att säga nej om du vill, du är chefen

• Frågar personen komma igen senare

• Begära skriftligt erbjudande

• be om referenser

• Undvik förskottsbetalning

• Efterfrågan på se ditt ID

Tänk: Vill jag verkligen att den här personen släpper mitt hus?

ADVERT

Mest populära