All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Säg din åsikt!

Säg din åsikt!

  1. förbättring
  2. Funkistoalett favorit
  3. Totally klibbig eller bara vacker?

Bostadsmarknaden

2005 började nyligen. Förlitar du dig på skattebetalarna? vi frågade, bara en vecka till det nya året. Inte mycket nyårsoptimism att spåra: Omkring tre fjärdedelar av våra läsare gjorde det inte.

Varken mäklare har störst förtroende bland medvetna läsare. I juni avslöjade vi tröga bildmanipulationstryck i bostadsutsikterna. Himlen är alltid blå i bostadsannonserna, men läsarna är överens om att inte är okej att retuschera fabriker, fabriksrök och högspänningsledningar.

Inte heller är den nya trenden med vackert utformade bostadsutsikter på glättat papper, förtroendefullt. Drygt 70 procent tycker att det här är oro och bara ett nytt sätt för mäklare att tjäna pengar. Men nästan en fjärdedel verkar som ett bra alternativ för dem som har särskilt fina och dyra hem, som är inriktade på en viss marknad.

Den professionella skepticismen stoppar inte här. Nästan 70 procent svarade att de skulle sälja egendomen själva, utan byråhjälp, och överväldigande 90 procent svarade att de ville ha hemannonsering på Finn. Nej var tillgänglig för alla.

I östra Norge, har det skett en aldrig så litet bostadsområde annons krig: I lanserade April inredningstidning, en annons tidningen delas ut till hushåll i östra som inte har förbehållit sig rätten reklam, och nästan tre fjärdedelar av dem som röstade sa att de hellre vill använda den ny Boligavisen än Aftenposten. När vi några dagar senare, ställde frågan om vem som skulle vinna kriget mot bostadsannons pengar i Oslo och Akershus, tänkte ungefär hälften att bostads tidningen skulle vinna, medan nästan 30 procent sätta en knapp på Aftenposten.

Mer än hälften av våra läsare har tjänat mycket pengar för att äga egna hem. Illustration: Per Ervland Visa mer

Under årets första månader var läsarna optimistiska men realistiska om prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Halvparten av dem som svarade på en måttlig ökning av marknaden, medan drygt 20 procent trodde att priserna skulle stiga mycket. Det visade sig att läsarna var rätt (marknaden ökade under 2005, om än inte lika mycket som året innan), och mer än hälften har "tjänat" en hel del pengar på sina hem, vilket innebär att den har ökat kraftigt i pris under det senaste året .

Bostadsmarknaden var varm, vi kan läsa av köparens svar när vi frågade om de kände trycket i tid i budet. Ungefär hälften av läsarna trodde att de måste fatta beslutet snabbare än de skulle vilja.

Säg din åsikt!

  1. förbättring
  2. Funkistoalett favorit
  3. Totally klibbig eller bara vacker?

Lite senare beskrev vi den danska modellen av budrundor, bara en chans att bjuda på ett hem, där budet levereras i ett förseglat kuvert, utan någon aning om vad de andra anbudsgivarna skulle ge.Halvparten av de som röstade föredrog den norska modellen, medan nästan 30 procent skulle vilja se att den danska bidrundingspraktiken fortsatte till Norge.

Inredning, arkitektur och renovering

Vad är god smak är en definition fråga. Se vad läsarna menade om inredning och design, och vem skrev titeln på årets julhus!

Harry eller älskling?

Klicka här för att läsa mer om renovering.

Hus: Hur föredrar läsarna att bygga och leva.

ADVERT

Mest populära