All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Spara tusentals genom att köpa saker i rätt tid

- alla branscher har sina olika årstider, men generellt är det i de perioder då butikerna har sommar- och vinterförsäljning, liksom runt jul och till exempel runt Black Friday och valentinesday att vi bör se upp för extra bra erbjudanden, säger professor Matilda Dorotic som undervisar Marknadsföring vid BI.

Hon säger att det bästa sättet att hitta det bästa priset är genom onlineforskning, kundtidningar och annonser.

Kristine Eia Kirkholm, PR och informationschef på marknadsplatsen. Ingen säger att statistik tydligt visar trender när de använda produkterna är dyraste och när priset är på bottenivå. Med andra ord är det inte bara nya saker du kan spara på genom att vänta på att köpa vid rätt tidpunkt.

Trädgårdsmöbler och grill - augusti och september

Hans Christian Torjuul, marknadsföring Maxbo, sade att i slutet av sommarsäsongen, är det naturligt att många varuhus har en säsongsbetonad försäljning om de är kvar med en massa varor.

- Den slutliga försäljningen är beroende av flera faktorer och kommer att vara en bra uppfattning om hur säsongen har varit. Vädret spelar en stor roll och om vi har en hög inventering vill vi sälja ut årets modeller då sortimentet ändras från år till år, förklarar han.

- Du kan göra fynd på trädgårdsmöbler och grill både före, halvvägs, och efter säsongen, säger Hilde Poppe i Plantation.

Hon berättar att det ofta finns olika ämnen i kampanjer där du kan göra fynd.

- Håll dina ögon öppna för natten öppen, kickstart under säsongen, fynd på vägen och naturligtvis slutförsäljning, Poppe tips.

Sommar och höst är förmodligen den tid då man kan göra de allra bästa inköp på grill och utemöbler när säsongen går mot slutet. Observera att urvalet också är mindre då. Större säljare säkras ofta under perioden med mer fast låg kostnad.

Artikeln fortsätter under bilden.

KULLGRILL: En härlig sommarkväll med korv på kolgrillen. Foto: Illustration: Land

TV och laptop - mästerskapet och i skolan

Janice Inre repeterade, kommunikationsdirektör för Elkjøp Nordic AS, säger att inom elektroniska artiklar som TV och bärbar dator, är det "Black Friday" och under romjul- och nyårssalget som pekar på det extra prismedvetna.

- När sänkt priserna för stora delar av sortimentet, och du kan hitta ytterligare bra erbjudanden om du letar efter en ny tvättmaskin, dator, TV, telefoner eller annat berättar Inner praktiseras.

Hon säger också att i samband med till exempel EM, OS eller andra mästerskap ofta möjligt att hitta många extra bra erbjudanden på TV.

- På samma sätt kommer det att när de börjar skolan i höst att få ytterligare råd om PC, bärbar dator och vad du behöver för att studera och skola, säger hon.

Hus och stuga - juli, november och december

Kirkholm i Finn. nej konstaterar att priset är bäst att köpa bostäder i juli, november och december.

- Det finns vanligtvis färre hem och intressenter på marknaden, och mindre sannolikt att hitta "rätt" hem. I början av året har traditionellt varit färre bostäder till salu, men många intresserade, och prisökningen är därför högre, säger hon.

Kirkholm tillägger att huspriserna tenderar att platta något på våren innan de har ett dopp på sommaren och ökar igen i augusti.

- Ett intressant stugobjekt som har varit ute hela säsongen utan att säljas, och förutsatt att säljaren "måste sälja", ger köparen möjlighet att pruta på priset. Samtidigt är hytter ofta något som man inte kan sälja, och de stannar där tills du får vad du vill, avslutar Kirkholm.

Vill du läsa mer av sådana saker? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ klicka på Facebook.

ADVERT

Mest populära