All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Spara energi med nya kranar

Den svenska badrum utrustningstillverkaren Gustavsberg har lanserat en ny energisparande kran serien, Nautic. Varje kran som installeras kommer att minska energiförbrukningen av vattenuppvärmning med upp till 40 procent.

?? Slösa bort mycket glohett vatten, särskilt på badrummet och toaletten. Folk brukar inte behöver ha vatten på över 60 grader i kranen i badrummet, säger Bjorn Fredricson, Gustavsbergs landschef för Norge, sade i ett uttalande.

Den extra funktionen kan både sänka vattentemperaturen och minska trycket ur kranen.

Badar du för att hitta? Kontrollera med våra vatten kalkylator

Spara energi och miljö

mixer utgångsläge ger tillräckligt varmt vatten för tvätt och handtvätt. Om du vill ha vattenhärdat vatten, rör blandarens arm längst till vänster. Om du släpper ut armen glider den tillbaka till startpositionen. På så sätt dränerar glohettvatten inte längre än nödvändigt, vilket sparar energi för uppvärmning. Foto: Tillverkaren mer

För varje miljö kran byta till, kan du minska din energiförbrukning med 400-500 kWh per år. Antag att detta är i regelbunden användning av ett genomsnittligt hushåll. De cirka 450 kWh spara per år är ekvivalent med den som använder en spis eller vattenkokare i 300 timmar, en 42 'LCD-TV (128 watt) under 3 510 timmar, en 40-watts glödlampa för 11 250, eller en mobil laddare för 90. 000 timmar, enligt beräkningar av den svenska energimyndigheten.

Och berergninger Gustavsberg har gjort visar att om du byter ut tre kranar i hemmet kan hushållet minska sin miljöpåverkan med två ton CO2 per år.

Enligt Fredricson varje kran för att konvertera finansiera sig inom 2-3 år.

Har du fortfarande byta kran, satte bara några hundra pounds för att få en klimat kran. Nautickranene förhandlade inklusive Comfort-kedjan och Tjersland & Co (i komfort kedja), de kostar från 885 kronor för en enda bländare, till 6 510 miljoner för de mest avancerade termostattryckbatteri till dusch, då stången et cetera ingår. i jämförelse, det kostar billigaste bassängen batteri Tjersland & co drivrutin, Space från Damixa , 600 kronor.

Smart gre p för att skära elräkningen

-Dropp spara dusch

Tips för hyresvärdar:

Är dina elkostnader ingår i hyran det lönar sig att installera reserv kranar i hyresfastigheter samt.

Har du dåligt samvete eftersom du inte har installerat reservdusch? Det finns många som har kvittot eller vill bli av med dem eftersom du måste duscha längre och det är inte så bekvämt som en vanlig dusch. Då kan vi glädja dig med att en del av VVS-branschen går så långt som att rekommendera att tappa spara duschen, och inte heller installera klimat kranar. Detta enligt Newswire.

?? Det finns flera skäl till varför vi rekommenderar folk att installera kranar med sparfunktion och regelbundna duschmunstycken i stället för vatten sparande system, säger rörmokare Øystein Lange E.Långt i Heat & Bath för Newswire.

En anledning är att många inte tror att den extra duschen ger tillräckligt med duschupplevelse och att den totala varmvattenförbrukningen inte är tillräckligt reducerad eftersom du måste spendera mer tid på duschen.

Försök också att styra varmvattenförbrukningen i duschen med denna smarta dingsen.

Besparingsdusch kan också leda till ökat vattentryck i slangen och att duschslangen kommer att röka, enligt rörmokaren.

?? Det är bättre att sätta på en sprutpistol på själva armaturen än att byta duschhuvudet själv. Då får du högt tryck i slangen, säger Øystein Lange.

ADVERT

Mest populära