All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Spara 75% på färgbiten

[Indigent Object (NAV)]

Trött på att behöva borsta dig? Väggarna är fortfarande 90-talet vinröd och mörkgrön, och både de och du skriker efter att ha fått en något ljusare livsfärg. Ändå är målningstilen så lång att du kan hantera färgen i minst två år - eller kanske till dess färgen blir modern igen.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE PRIS I MALER PRISTURE

Gör dig själv? Eller få hjälp? Visa mer

Betala för lyx

Men det finns faktiskt ett bra alternativ: Få någon att göra jobbet för dig. Det är ingen tvekan om att det är billigare att göra jobbet själv, men ibland kan det vara trevligt att betala för lite lyx.

Om du väljer att hyra en målare är det viktigt att hålla färgkostnaderna raka i munnen. För prisskillnaden mellan målare är företagen kolossala.

Priset för målning av ett kvadratmeter väggområde varierar mellan 37, 20 och 148, 80 kronor (inklusive moms).

Om kvadratmeterpriset stiger med väggytan på en lägenhet på 100 kvm, är prisskillnaden ännu mer synlig.

100 kvadratmeter vägg

I pristestet har vi antagit att det är en lägenhet på 100 kvadratmeter som ska målas. Väggarna är klädda med en konstgjord fibersträng från tidigare, och det är bara målningen själv (två lager) som ska göras.

Naturligtvis varierar väggens storlek i en sådan lägenhet beroende på antalet fönster och dörrar i lägenheten och hur högt det är i taket. Men för enkelhetens skull säger vi att lägenheten också har ett väggutrymme på 100 kvadratmeter.

Den billigaste målaren kan sålla lägenheten till 3 720 kronor. Den dyraste kostar 14.880 kronor. Det innebär att prisskillnaden är totalt 11,160 dollar eller så kan du spara 75 procent genom att välja den billigaste snarare än den dyraste målaren.

Om testet

För att hitta målföretag över hela landet använde vi söktjänsten Kvasir. Här var totalt 56 poster. Vi har kallat nästan alla, men bara 20 av företagen har kunnat få prisinformation eftersom:

  • Vissa ger inte ett kvadratmeterpris för färgjobbet, men säger att de vill se lägenheten som målas först.
  • Någon är ett enskilt företag som är svårt att komma i kontakt med (fungerar endast med mobilnummer, vilket är avstängt).
  • Vissa arbetar bara med andra typer av färgarbete, och därför är det ingen inredning av väggar.
Kvadratmeterpriset inkluderar målning, målning och täckning. Det antas emellertid att väggen tidigare är täckt med syntetiska fibersträngar som kan målas direkt.

Det tas inte heller hänsyn till att målaren måste flytta mycket på tunga möbler.I så fall kommer det att göra arbetet dyrare.

För skullens skull noterar vi att detta bara är ett pristest, eftersom vi inte har haft möjlighet att kontrollera kvaliteten på själva målningen.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE PRIS I MALERPRISTESTEN

ADVERT

Mest populära