All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Spara 25 000 kr. på bostadsförsäljning

Skola för hus säljare

  1. Two inteckning på samma gång? Banken hjälper dig
  2. ägande försäkring blir dyrare
  3. Säljare upplysnings
  4. 10 budord för bostadsförsäljning
  5. Lägg till bostäder utsikt mitten av veckan
  6. La mäklare svettas för dig
  7. Vilken mäklare är billigast?
  8. Mäklare: 600 000 NOK
  9. Spara 25 000 kr. på hemförsäljningen
  10. - Rör inte upp innan du säljer

De flesta säljare väljer att använda mäklare för att se till att försäljningen och avvecklingen görs på rätt sätt. De måste betala dyrt för det. För ett hem som säljs till 1, 5 miljoner kronor, kommer en normal mäklarkommission uppgå till 30 000 kr. till 50 000 kronor. Kostnaden för reklam kommer också.

Finns det något alternativ? Ja, med viss professionell hjälp kan du säkert sälja fastigheten själv. Och då sparar du tusentals dollar.

Ta bort pappersarbete

Vi har tidigare skrivit en omfattande guide till hur du fortsätter sälja ditt hem själv. Vill du läsa den här guiden, klicka här: Sälja din egendom själv

Den process vi rekommenderar kort sammanfattar följande: Du annonserar, arrangerar visningen och kontrollerar budrundan, men får någon annan att ta hand om bosättningen.

De gör klagomål

Både advokater och fastighetsmäklare kan ta hand om bosättningen. Ett realistiskt pris för dessa tjänster är cirka 7000 kronor. Vill du läsa mer om vem som kan göra uppgörelsen och vad de gör, klicka här: Spara 35.000 på hemförsäljningen

Bild: Anne Angelshaug. Visa mer

En ny online-mäklare, Adirekta-webbplatsen, erbjuder också en paketlösning som tar hand om uppgörelsen. För att läsa mer om sina tjänster, klicka på den här länken: www. Levande. nej Vill du läsa vår artikel på Adirekta, klicka här: Adirekta

Reklam

För det mesta tänker inte mäklare på marknadsföringsstrategi, men vill du gå igenom? tillsammans med alla andra tvådagsannonser i Aftenposten.

Vårt tips är att du ska spendera några av de pengar du sparar på din mäklarebetalning för att öka din marknadsföring. Förutom de två bildannonserna som är vanliga att sätta in i Aftenposten eller andra distriktstidningar kan du spendera några dollar (3000 i vårt exempel) på annonser. Om du placerar annonser i Aftenposten eller en annan distriktstidning som har ett avtal med FINN-egendom, får du automatiskt onlineannonsering.

Klicka på länken längst upp till höger om artikeln, du kan läsa råd från en som sålde huset själv och fokuserade på bara ökad marknadsföring.

Spara 25 000 kr.

Om du följer vårt råd om att sälja huset själv, enligt vårt exempel kan du spara 25.000 kronor. Se bara här:

Med mäklare:

Mäklare: 35 000 kronor.

Reklam: $ 10.000.

Rabatt: 2.000 kronor.

Totalt: 47 000 NOK.

Utan mäklare:

Förlikning med advokat: 7 000 kr.

Reklam: $ 13,000.

Rabatt: 2.000 kronor.

Totalt: 22 000 kronor.

Du sparar: 47 000 kr. ?? 22 000 kronor = 25 000 kronor.

ADVERT

Mest populära