All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Spara 15000 med enkla åtgärder

->

Ställ in inköpslista = ca. 2000 - skonas

Se kylskåp och skafferi och gör en inköpslista innan du går till affären, så att du minska impulsköp. Om du handlar är ett par gånger i veckan och undviker onödiga impulsköp till 20 kronor varje gång sparar du 2 000 kronor per år. Om du också använder pengar när du handlar är det lättare att få en översikt över hur mycket pengar som är utav ditt konto.

Ta kontroll över temperatur = från 1000 - skonas

Omkring sextio procent av elförbrukningen används för uppvärmning, så det finns pengar att spara. Vrid temperaturen ner en grad, vilket ger dig fem procent. Kasta en filt över benen och värm dina händer på en kopp te snarare än att ställa upp temperaturen. Undvik uppvärmningsrum du inte använder, och flygkort, men effektivt, så att ytorna inte kan svalna.

Gör matpaket = ca. 5000, - Sparat

Fyll på kylskåpet med mat som gör det lätt och frestande att laga mat. Du kan spara flera tusen om året för att släppa kelpkulan. Skär ut eftermiddagen mellanmål på jobbet och istället ha en skål frukt som står på arbetsbordet. Det är inte bara hälsosammare, men du kan spara cirka femtonhundra dollar om året när du inte köper choklad varje dag.

Använd termos = ca. 5000, - Sparat

Gör en pott kaffe och häll det på termos istället för att låta kaffebryggaren stå. Det gör bara kaffursyra när det är på plattan. Dricker du kaffe hemma eller ta en termos för att arbeta istället för att köpa en latte på väg till jobbet, kan du spara cirka 5000 per år.

avsätta pengar för större inköp och renoveringar = från 0 - till 3000 -

Undvik Credit om du vet att du kan betala tillbaka hela beloppet innan räntan börjar löpa. Istället för pengar kan du betala kontant. En fast överföring från lönekonto till sparkonto kan göra det lättare att vara disciplinerad i besparingarna.

Undvik onödiga inköp = från 0 - till 5000 - räddade

Det är ofta frestande att köpa läckra saker för hemmet, men när räntorna är höga och plånbok smal, det finns andra saker som är viktigare att prioritera. I stället för att köpa däck, kan du använda naturen för att dekorera. En skål med kottar är mysigt under höstmånaderna, och en välplacerad guider filial i vas kan vara en lika dramatisk öga, färska blommor.

ADVERT

Mest populära